Αντιδράσεις για fast track επενδύσεις

Την ενόχληση της Περιφέρειας Κρήτης για τους χειρισμούς των αρμόδιων Υπουργείων και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σχετικά με τις επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών, που προωθούνται με τη διαδικασία fast track, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, στη διάρκεια συνέντευξης με αφορή την εκδήλωση για το θέμα, που οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο η Περιφέρεια σε συνεργασία με τα Τμήματα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.


O κ. Καλογερής, αναφερόμενος στα επενδυτικά σχέδια που έχουν δρομολογηθεί και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι “στους χάρτες της ΡΑΕ εμφανίζονται αδειοδοτήσεις της τάξεως των 6.000 ΜW, που κατά κοινή ομολογία δεν μπορούν να προχωρήσουν στο νησί”
Ο ίδος τόνισε ότι για το λόγο αυτό η Περιφέρεια έχει ζητήσει από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Τσούτσο, την εκπόνηση ενός χωροταξικού σχεδιασμού, ο οποίος θα καταδεικνύει  ποιες περιοχές της Κρήτης μπορούν να “σηκώσουν” το βάρος τέτοιου είδους μεγάλων ενεργειακών εγκαταστάσεων και ποιές όχι.

Χανιώτικα Νέα