Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου η παράδοση του φράχτη

Η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί περίπου κατά 95%

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί ο φράχτης στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα στον ‘Εβρο, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Ο φράχτης έχει ολοκληρωθεί περίπου κατά 95% και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσημη παρουσίασή του.

 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ακόμα και η είδηση για τη δημιουργία του φράχτη συνέβαλε στη μείωση της μεταναστευτικής ροής από το συγκεκριμένο σημείο. Παράλληλα, η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε στον Εβρο από τον περασμένο Αύγουστο έχει συμβάλει καταλυτικά ώστε ελάχιστοι να είναι πλέον οι παράνομοι μετανάστες που μπαίνουν από τον Εβρο. Όσοι μετανάστες περνούν τελικά τα σύνορα συλλαμβάνονται και κρατούνται στους λιγοστούς χώρους κράτησης που είναι διαθέσιμοι σήμερα στην περιοχή.

«Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την επιχείρηση και τα αποτελέσματά της. Δεν υπάρχουν πλέον εικόνες εξαθλιωμένων μεταναστών να περιμένουν στον σταθμό των τρένων της Αλεξανδρούπολης ή άτομα που έρχονται με τα πόδια από την Ορεστιάδα. Φυσικά, έχουμε πρόβλημα με το γεγονός ότι έχουν κλείσει οι αστυνομικές σχολές της Κομοτηνής και της Ξάνθης (σ.σ. φιλοξενούν προσωρινά παράνομους μετανάστες), ωστόσο δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε την επιτυχία της επιχείρησης», δηλώνει στην «Καθημερινή» ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρης Γιαννακίδης. Οι αριθμοί των μεταναστών που παραβιάζουν τα σύνορα έχουν ελαχιστοποιηθεί, αγγίζοντας το μηδέν, τονίζει ο περιφερειάρχης.

Η αστυνομική δύναμη που έχει επιφορτισθεί με τη φύλαξη των συνόρων και έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Εβρου από τις 2 Αυγούστου αναμένεται να μειωθεί από αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους περίπου 1.900 που έχουν μεταφερθεί εκεί, αναμένεται να μείνουν περίπου οι μισοί.

on-news