Επιτυχία της ΕΛΑΣ στα Χανιά

 Στα Χανιά μεταφέρθηκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου ο 38χρονος Αλβανός εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης που επιχείρησε να μεταφέρει φορτίο ναρκωτικών στην Κρήτη.
Οι έρευνες συνεχίζονται στην Κρήτη και την Αττική, καθώς η τοπική ΕΛΑΣ φαίνεται πως δεν έχει ανοίξει ακόμη όλα τα χαρτιά της.
Η Δίωξη Ναρκωτικών και η Ασφάλεια Χανίων κατάφεραν να μπλοκάρουν εισαγωγή 22 κιλών χασίς στο νησί και βρίσκονται στο κατώφλι της πλήρους εξάρθρωσης ελληνοαλβανικής εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε όπλα και ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα.
Η επιτυχία πρώτου μεγέθους για την ΕΛΑΣ στην Κρήτη ενισχύει τις ενδείξεις ότι οι “εκκαθαριστικές” επιχειρήσεις για την αποψίλωση φυτειών κάνναβης που προηγήθηκαν έφεραν το αποτέλεσμα που επιδίωξε φέτος η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης: να κατασχεθεί κατά το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της φετινής σοδειάς των ντόπιων χασισοκαλλιεργητών – στόχος που φαίνεται να επιτεύχθηκε στο έπακρο, αναγκάζοντας τους ντόπιους κακοποιούς να αναζητήσουν “εισαγωγές”.
Ο 38χρονος Αλβανός παραμένει σφίγγα – όπως αναμενόταν- καθώς αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, ένα από τα “αφεντικά” της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται και σε ξέπλυμα χρήματος από εμπόριο όπλων και ναρκωτικών ευρείας κλίμακας.
Στις “αποσκευές” του όταν μεταφέρθηκε αεροπορικώς στα Χανιά συμπεριλαμβάνονταν ένα όπλο, σφαίρες και πλαστά έγγραφα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών των Χανίων.
Το χρονικό εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης
Τις προηγούμενες ημέρες ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 38χρονος Αλβανός με πλαστή ελληνική ταυτότητα και αρχηγικό μέλος της ομάδας, έφτασε στα Χανιά όπου διαπραγματεύτηκε την αγοραπωλησία δεκάδων κιλών χασίς αλλά και όπλων, με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων που εμφανίστηκαν ως αγοραστές.
Η συμφωνία έκλεισε έναντι του ποσού των 17.000 ευρώ. Τη μεταφορά του φορτίου ανέλαβε 49χρονος από το Νέο Κόσμο Αττικής, ο οποίος εν μέσω κλοιού αστυνομικών που τον ακολουθούσαν μπήκε με αυτοκίνητο φορτωμένο χασίς σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τα Χανιά.
Με εντολή των εισαγγελικών Αρχών και προς το Λιμενικό Σώμα, η ελεγχόμενη μεταφορά των ναρκωτικών ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, όταν ο 49χρονος συναντήθηκε με τον αστυνομικό που εμφανίστηκε ως πελάτης, παρέδωσε 22.250 κιλά χασίς και συνελήφθη αυτομάτως.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδότησε τη σύλληψη του Αλβανού στην Αθήνα και έρευνες για τον εντοπισμό της αποθήκης των ναρκωτικών στην Αττική. Στην υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμη Έλληνας συνεταίρος του Αλβανού, ο οποίος ελέγχεται και για ξέπλυμα χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες.
neakriti.gr