Ομόλογα αντί για χρήμα στους απολυμένους της ΟΑ

“Χαρτιά” αντί για χρήματα θα πάρουν στα χέρια τους οι πρώην εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Η τροπολογία προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τις αποζημιώσεις τους, συνολικού ύψους  261 εκατ. ευρώ, με συνδυασμό ομόλογων και μετρητών.

Το σχέδιο στο οποίο συμφώνησαν κυβέρνηση και ΟΣΠΑ προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι κάθε ένα από τους 4500 εργαζόμενους θα πάρει μόνο έως 15.000 ευρώ μετρητά.

Από τα υπόλοιπα, το 50% θα καταβληθεί με ομόλογα λήξεως Νοεμβρίου 2012 και τα άλλα 50% με ομόλογα λήξεως Νοεμβρίου του 2013.

Αν κάποιος χρειαστεί νωρίτερα τα χρήματα και αναγκασθεί να “σπάσει” τα ομόλογα πριν την λήξη τους, τότε θα χάνει –σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε το υπουργείο οικονομικών στους εργαζομένους- έως και το 24% του ποσού που δικαιούται.

Πρακτικά όμως, με την λύση που επιλέγει να δώσει η κυβέρνηση, ανοίγει και ο δρόμος για να πληρώνονται με κρατικούς τίτλους αντί για μετρητά και άλλες υποχρεώσεις του Κράτους προς απλούς εργαζόμενους, όπως πχ εφάπαξ, αποζημιώσεις απολυμένων κλπ…

[Πρώτο Θέμα]