Στη Βουλή το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ – Αναζητούνται ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης

Η δικογραφία για την λίστα Λαγκάρντ, μαζί με το στικάκι που φέρεται να περιέχει ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας διαβιβάστηκαν στη Βουλή.

Στο διαβιβαστικό που έφτασε μαζί με τη δικογραφία δεν αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα Υπουργών, αναφέρεται όμως ότι πρέπει να διερευνηθούν «ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω cd».

Αναλυτικά το διαβιβαστικό αναφέρει ότι «η ποινική προκαταρκτική δικογραφία σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε περιέλθει στο υπουργείο Οικονομικών cd με τα ονοματεπώνυμα Ελλήνων υπηκόων που διατηρούσαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, το οποίο φέρεται να έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς επίσης και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε το περιεχόμενο αυτού από τους παραλήπτες του».

«Χωρίς να προβούμε σε αξιολόγηση του περιεχομένου της δικογραφίας, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω cd» καταλήγει το διαβιβαστικό.

iefimerida.gr