Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογραφου Θεσσαλονίκης στα Χανιά

Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στα Χανιά 26 και 27 Νοεμβρίου 2012

Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης ,6 το απόγευμα με 11 το βράδυ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η Μηνιαία Εφημερίδα Πυξίδα της Πόλης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ  και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  φέρνουν 26 και 27 Νοεμβρίου 2012 για 5η χρονιά ταινίες από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στα Χανιά.

Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει και φέτος στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες.

Έτσι ένας συνεχής διάλογος της Θεσσαλονίκης, έδρας του φεστιβάλ, με τους Χανιώτες κινηματογραφόφιλους συνεχίζεται κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο αλλά και τον άνθρωπο καθώς αυτός αποτελεί το επίκεντρο των ταινιών.

Με αυτόν τον τρόπο η Θεσσαλονίκη αποτελεί την αφετηρία απ’ όπου ξεκινά ένας συνεχιζόμενος διάλογος με ένα ολοένα και αυξανόμενο κοινό που αναζητά καινούριες εικόνες και παραστάσεις. Ο κινηματογράφος δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη αφορμή για μια τόσο δημιουργική επικοινωνία – μια επικοινωνία που επιβεβαιώνεται και διατηρείται ζωντανή από τη θερμή ανταπόκριση του κοινού των Περιφερειακών Εκδηλώσεων.

Τα Χανιά αποτελούν πλέον σταθερό σημείο αναφοράς των περιφερειακών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ και η συνάντηση των Χανιωτών με το Φεστιβάλ είναι σίγουρα ένας δυναμικός θεσμός.

Ραντεβού 26 και 27 Νοεμβρίου στο Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης 6 το απόγευμα με 11 το βράδυ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

Πυξίδα Της Πόλης

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

6:15 Κίτρινη πόλη 98΄

8:00 Με το φως της μέρας 90΄

09:45 Ο άνθρωπος χωρίς παρελθόν 97΄

ΤΡΙΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

6:15 Νύχτα σιωπής 92΄

8:00 Kame Koummando 78’

9:30 Σύννεφο 9 98΄