Σήμα “Ποιότητας κρητικής κουζίνας” σε κρητικές επιχειρήσεις

Πολλαπλασιάζονται σταδιακά οι τοπικές επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που είναι πιστοποιημένες με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας», οι οποίες δύνανται να δημιουργήσουν ένα δυναμικό δίκτυο για την προστασία και την ανάδειξη της κρητικής διατροφής, την ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
22/11/2012
Στις πρώτες πέντε επιχειρήσεις προστέθηκαν πέντε ακόμα πιστοποιημένες, οι τρεις από το Ρέθυμνο, ανεβάζοντας συνολικά σε δέκα τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν λάβει το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης.
Οι πέντε νέες επιχειρήσεις που πιστοποιήθηκαν είναι:
– Η επιχείρηση «Veneto» που βρίσκεται σ’ ένα παλιό Βενετσιάνικο αρχοντικό του 14ου αιώνα, στην οδό Επιμενίδου 4, Ρέθυμνο,
– Η ταβέρνα του «Βοτανικού Πάρκου Κρήτης» στo Φουρνέ, του Δήμου Κυδωνίας, Π.Ε. Χανίων,
– Το εστιατόριο «Πρίμα Πλώρα», που βρίσκεται στον Κουμπέ-Ρεθύμνου, Ακρωτηρίου 4,
– Η ταβέρνα του κτήματος «Πάνακρον» βρίσκεται στην επαρχία Αμαρίου της Π.Ε. Ρεθύμνου, πλησίον της Σχολής Ασωμάτων,
– Η ταβέρνα του ξενώνα «Εαρινό» στις Κάτω Ασίτες, Ηράκλειου Κρήτης.
Συνολικά στην Κρήτη υπάρχουν πλέον δέκα πιστοποιημένες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. Οι πρώτες πέντε που πιστοποιήθηκαν είναι: στη Δρακώνα Κεραμειών στα Χανιά, οι ταβέρνες «Παραδοσιακό Γαστρονομικό Κέντρο Κρητικής Διατροφής Ντουνιάς» και «Ο Τζανέρης κι η Αρχόντισσα», στις Καλύβες Χανίων η ταβέρνα «Πιπεριά», στις Γούρνες Ηρακλείου η ταβέρνα «Κρήτες» και στο Ρέθυμνο, οδός Σαλαμίνος 15, το εστιατόριο «Αλάνα».
Όπως δήλωσε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη: «Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, από την οποία δημιουργήθηκε το Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, στοχεύει στην προστασία και την ανάδειξη της κρητικής διατροφής και απονέμεται σε εστιατόρια που προσφέρουν κρητική κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα. Με την πρωτοβουλία μας αυτή, επιχειρούμε να ενισχύσουμε τον πρωτογενή μας τομέα, το τουριστικό μας προϊόν και κατ’ επέκταση την τοπική μας οικονομία».
Η προσπάθεια πιστοποίησης αποτελεί μέρος της προσπάθειας της καθιέρωσης του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, ως κομμάτι του Brand «Κρήτη» της Περιφέρειας Κρήτης, στην ανάδειξη της κρητικής κουζίνας και των προϊόντων και στην ενίσχυση της γαστρονομικού τουρισμού. Η Περιφέρεια Κρήτης καλεί τους επιχειρηματίες αλλά και καταναλωτές του νησιού, να συμμετέχουν στο δίκτυο, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο χώρο της εστίασης, με στόχο μια πιο σταθερή και βιώσιμη τοπική οικονομία.
[Ρεθεμνιωτικα Νεα]