90% κάτω η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Το 90% αγγίζει η πτώση της ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης ενώ αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση εναλλακτικών καυσίμων.

Αυτή η πραγματικά εντυπωσιακή πτώση της ζήτησης για το πετρέλαιο θέρμανσης αποδίδεται κυρίως στην κατακόρυφη αύξηση της τιμής, λιγότερο στον ευνοϊκό καιρό που ακόμη «κρατάει» αλλά και στην προνοητικότητα των καταναλωτών που είτε γέμισαν από πέρυσι τις δεξαμενές τους είτε απλά διάλεξαν για φέτος να ζεσταθούν με εναλλακτικά καύσιμα.
Η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει οδηγήσει όλο και περισσότερους καταναλωτές στην επιλογή εναλλακτικών καυσίμων όπως πέλλετς, ξυλόσομπες, τζάκια, θερμοπομπούς, φυσικό αέριο, αντλίες θερμότητας κι όχι μόνο. Οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της αγοράς πετρελαιοειδών μάλιστα εκτιμούν ότι λόγω της συρρίκνωσης του εισοδήματος των καταναλωτών η τάση αυτή θα παγιωθεί με αποτέλεσμα οι εναλλακτικές τεχνολογίες θέρμανσης να περιορίσουν σημαντικά τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Ακόμη περισσότερο ενισχύεται επίσης η επιλογή του φυσικού αερίου ως μέσο θέρμανσης, με μικρό κόστος. Ήδη υποψήφιοι αγοραστές έχουν δημοσιοποιήσει σχέδιά τους για τη δημιουργία δικτύων φυσικού αερίου και στις πιο απομονωμένες περιοχές.

spirospero