Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στο Ρέθυμνο

Εξαιρετικά εντυπωσιακό το MATCH RACE με σκάφη J24 που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου το διήμερο 10 και 11 Νοεμβρίου 2012.

Πέντε πληρώματα με ένα ζεύγος σκαφών αγωνίστηκαν μεταξύ τους στο λιμάνι του Ρεθύμνου, σε ένα στίβο ο οποίος εκπλήρωνε το ζητούμενο, δηλαδή να μπορούν θεατές να παρακολουθούν τις ιστιοπλοϊκές μονομαχίες. Πράγματι εκτός από τη γρήγορη και άμεση πρόσβαση των πληρωμάτων στα σκάφη και τις γρήγορες αλλαγές, οι θεατές απόλαυσαν ένα αγωνιστικό θέαμα που ανέβασε την αδρεναλίνη πολλές φορές.

Στις δύο ημέρες του αγώνα πραγματοποιήθηκαν 2 round robin, των 10 match έκαστο.
Ο καιρός ήταν αρκετά δυνατός, αφού μέσα στο λιμάνι έπνεαν άνεμοι σταθερής μεν διεύθυνσης, από βόρειες διευθύνσεις, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, και έντασης από 8 μέχρι και 16 μίλια, γεγονός που ανέδειξε την ευελιξία των σκαφών αλλά και τις ικανότητες των πληρωμάτων.
Το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε το πρώτο Round Robin, αλλά την Κυριακή έγιναν οι 9 από τις 10 κούρσες του 2ου Round Robin, αφού, βάσει των οδηγιών πλου, το χρονικό όριο δεν επέτρεπε τη διεξαγωγή του 10ου match. Σύμφωνα με την προκήρυξη και τις οδηγίες πλου του αγώνα, τα αποτελέσματα προέκυξαν από της μέχρι στιγμής νίκες των πληρωμάτων.

Όμως η έκπληξη περίμενε τους αγωνιζόμενους, αφού η πρώτη ομάδα ήταν ξεκάθαρα μπροστά με 7 νίκες συνολικά στις 19 κούρσες, και τα υπόλοιπα 4 πληρώματα σε ισοβαθμία με 3 νίκες έκαστο. Φυσικά οι ισοβαθμίες λύθηκαν βάσει των κανονισμών και η τελική κατάταξη όρισε την σειρά των νικητών ως εξής:

Στην 1η Θέση το Πλήρωμα της Χριστίνας Γαράκη με τους Μάνο Αγγελάκη, Γιώργο Μακριδάκη , Γιώτα Ρηγοπούλου και Στέλλα Λενακάκη από τον ΝΟΓΚ και τον ΙΟΗ.

2η θέση το Πλήρωμα του Νίκου Ζαχαριουδάκη από τον ΝΟΧ.με πλήρωμα τους Χροντάκη Ματθαίο, Ψούνη Σταυρούλα, Τζεδάκη Παρασκευά και Νικολάου Τάσο από τον ΙΟΧ.

3η θέση το Πλήρωμα του Γιώργου Βιτσάκη από τον Ι.Ο. Πανεπιστημίου Κρήτης με πλήρωμα τους Χαλαμπαλάκη Γιώργο, Ανδρουλακάκη Γεωργία Τσούκαλη Σταυρούλα Σεβαστή Μαρία και Χριστοφοράκη Γιώργο.

4η Θέση το Πλήρωμα του Μάνου Τσουπάκη από τον ΙΟ Ρεθύμνου με πλήρωμα τους Πολιουδάκη Γιώργο , Γεωργουλάκη Μπάμπη, Χριστοφάκη Μάνο και Πετροπούλου Ιωάννα, και στην

5η Θέση το Πλήρωμα του Μιχάλη Οικονόμου από τον ΙΟ Χανίων με πλήρωμα τους Γιακουμιδάκη Γιάννη , Βερυκάκη Ανδρέα, Μαντωνανάκη Γιάννη και Τσαγκαράκη Ηρώ.

Οι απονομές έγιναν στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου του Ρεθύμνου μέσα σε ένα κρητικό, ζεστό κλίμα φιλοξενίας. Επιτροπές και αγωνιζόμενοι ευχαριστούν θερμά τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρεθύμνου.

neakriti