Ξεκίνησε τη Δευτέρα στην Αίθουσα του Αγίου Φραγκίσκου η έκθεση «Ρέθυμνο 2012: Φαντάσου την πόλη», που θα διαρκέσει έως τις 12 Νοεμβρίου.

Η έκθεση παρουσιάζει το όραμα των επαγγελματιών και των σπουδαστών για μια πόλη που αντιλαμβάνεται την ιστορία της, βρίσκεται σε αρμονία με το φυσικό της περίγυρο και προσφέρει στους κατοίκους της μια υψηλής ποιότητας καθημερινότητα.
Οι ενότητες της έκθεσης είναι έξι και σε αυτές περιλαμβάνονται διπλωματικές, σπουδαστικές εργασίες και αρχιτεκτονικές μελέτες.
Οι εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη» έχουν ως στόχο να ανοίξουν έναν δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στους πολίτες, την κοινότητα των μελετητών και δημιουργών και τους τοπικούς φορείς.
Οι εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη» πραγματοποιούνται στις ελληνικές πόλεις και αφορούν στην παρουσίαση προτάσεων ανάπλασης του αστικού τοπίου της εκάστοτε πόλης και σε ένα σύνολο παράλληλων εκδηλώσεων.
Έτσι, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να αντιληφθούν τις δυνατότητες βελτίωσης της εικόνας και της ποιότητας ζωής της πόλης και να οραματιστούν την πόλη τους