Ταξίδι από το Ηράκλειο ”στο Περιβόλι της Ανατολής”

«Στο περιβόλι της Ανατολής» πρόκειται να περιηγηθούν οι εκατοντάδες λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής, που θα παραβρεθούν στην ομότιτλη παράσταση την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση, η οποία πραγματοποιείται στο κινηματοθέατρο Αστόρια στις 4 του Νοέμβρη στις 8.00 το βράδυ, ενώ σε αυτή συνεργάζονται δημιουργικά το Εργαστήρι Χορού «Χορόσπιτο», ο Σύλλογος Νέας Αλικαρνασού «Η Αρτεμισία», ο Σύλλογος Θρακιωτών «Ο Ορφέας», η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νομού Ηρακλείου και ο Σύλλογος Μακεδόνων Νομού Ηρακλείου.

Αυτή τη σπουδαία χορευτική σύμπραξη, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 80 χορευτές, ντύνουν μουσικά δύο από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες στο είδος τους, η Κατερίνα Παπαδοπούλου και ο Σωκράτης Σινόπουλος.

Ταυτόχρονα, εικόνα, ήχος και αφήγηση, πρόκειται να μετουσιώσουν την παράσταση σε μια μοναδική αναζήτηση παράδοσης και λαογραφίας πολλών και διαφορετικών κοιτίδων πολιτισμού.

Το σύνολο των συντελεστών προσδοκούν να βάλουν τις βάσεις για μια σύνδεση πολιτισμών υπό την μουσική και χορευτική ομπρέλα μιας ιδιαίτερα σημαντικής συνεργασίας.