Αίτημα για να ανοίξουν 5.000 τραπεζικοί λογαριασμοί έχει καταθέσει ο ΣΔΟΕ

Να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 5.000 φυσικών και νομικών προσώπων έχει ζητήσει ο ΣΔΟΕ.

Μάλιστα, η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει και έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε 334 περιπτώσεις και τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τους ελέγχους αυτούς, έχουν ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων φόρων και προστίμων.

Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αντώνη Μπέζα, η οποία είχε να κάνει με τη βεβαίωση φόρων από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαραγάνης αναφέρει ότι με βάση το Ν. 3926/2004, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν πρόσβαση και λαμβάνουν οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχείο που αφορά ή σχετίζεται με την άσκηση του έργου και της αποστολής τους, ύστερα από σχετική υπηρεσιακή εντολή, μη υποκείμενοι σε περιορισμούς διατάξεων περί απορρήτου, υποχρεούμενοι όμως στην τήρηση των διατάξεων περί εχεμύθειας του Υπαλληλικού Κώδικα.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων, οι Περιφερειακές και Επιχειρησιακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει από τις τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών περίπου 5.000 προσώπων (φυσικών και νομικών).

Έτσι, οι τράπεζες αποστέλλουν συνεχώς στοιχεία στις περιφερειακές και Επιχειρησιακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ και μάλιστα υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με την Ένωση Τραπεζών ώστε η διαδικασία να διεκπεραιωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και να επεξεργαστούν τα στοιχεία.

«Μέχρι στιγμής με βάση τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι τράπεζες στις προαναφερθείσες υπηρεσίες, έχουν ολοκληρωθεί 334 έλεγχοι τα αποτελέσματα δε αυτών έχουν ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων φόρων, προστίμων» ενημερώνει ο κ. Μαυραγάνης.

eklogika.gr