Δίκταμο από την Κρήτη στα καφέ του Παρισιού
Η ελληνική διατροφή και τα ελληνικά προϊόντα ήταν το βασικό θέμα της πρώτης εκδήλωσης που είναι αφιερωμένη στην εκστρατεία «οι Έλληνες μπορούν – Greeks can!».
«Η Ελλάδα φημίζεται για τα προϊόντα της και την κουζίνα της» τόνισε ο Ηλίας Μαμαλάκης και παρουσιάζοντας τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης είπε ότι δεν πρόκειται για επιχειρηματίες των εκατομμυρίων ευρώ, αλλά για ανθρώπους που ξεκινούν με μία καινοτόμο ιδέα. Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της εξωστρέφειας για τα ελληνικά προϊόντα, τονίζοντας πως «πρέπει να δείξουμε ποιοι είμαστε σε ένα περιβάλλον που είναι πιο μακριά από εμάς. Θα κερδίσουμε, αν στη Μόσχα αντί για βότκα πίνουν ούζο από τη Μυτιλήνη, πίνουν σαμιώτικο κρασί, αν στα καφέ του Παρισιού πίνουν τσάι του βουνού και δίκταμο από την Κρήτη».
ΑΜΠΕ