Μένει σε …βάρκα περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι εργατικές κατοικίες!

Σε ένα…καΐκι αναγκάζεται να διανυκτερεύει δικαιούχος των εργατικών κατοικιών στη Σητεία, περιμένοντας να κατασκευαστούν όπως φαίνεται…πετραδάκι, πετραδάκι οι εργατικές  κατοικίες στη Σητεία, καθώς φέτος είναι η 12η χρονιά που κατοικίες «ακούμε» αλλά κατοικίες δε «βλέπουμε», όπως είχε γράψει το Cretalive.

Ο εν λόγω δικαιούχος, κ. Νίκος Στακαδάκης εκφράζει την αγανάκτηση του τονίζοντας:

«Η πενταμελής οικογένεια μου καθώς και το ένα μου παιδί με 67% αναπηρία, μένουν σε ένα δωμάτιο 32 τ.μ , ενώ εγώ, λόγω έλλειψης χώρου, μένω στο καίκι μου»

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Δώδεκα χρόνια πριν, τα προβλήματα ξεκίνησαν με καθυστερήσεις λόγω της αρχαιολογικής υπηρεσίας και της αλλαγής της πολεοδομικής μελέτης. Όταν αυτά ξεπεράστηκαν , προέκυψαν νέα προβλήματα με κατασχέσεις από ιδιοκτήτες όμορων ιδιοκτησιών με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος εργολάβος να μην έχει πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν κι άλλα εμπόδια, αυτή τη φορά στη χρηματοδότηση ,τα οποία σύμφωνα με τους αρμόδιους, ξεπεράστηκαν τώρα, όπως και προβλήματα που είχαν εμφανιστεί από πλευράς αναδόχου.

Το 2004 έγινε  η κλήρωση για τις κατοικίες και τότε, όλα έδειχναν πως σε λιγότερο από ένα χρόνο οι 30 δικαιούχοι θα έχουν εγκατασταθεί στα σπίτια τους…

Παρά τη δημοσίευση των ονομάτων των δικαιούχων το …όνειρο για «στέγη» έμεινε ανεκπλήρωτο.

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι δικαιούχοι υφίστανται κοροϊδία.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα υποστηρίζουν: “Είναι απίστευτη η κατάσταση 12 χρόνια τώρα, μόνο ψέματα και υποσχέσεις. Δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους μέχρι τώρα και δεν πρόκειται να το κάνουν. Τα σπίτια δε θα παραδοθούν ούτε μέχρι τέλος  Οκτωβρίου».

Σε επικοινωνία που είχαν οι δικαιούχοι με τον υπό διάλυση ΟΕΚ, δεν πήραν καμία ουσιαστική απάντηση. Πληροφορούνται, ωστόσο, ότι το 95% των κατοικιών είναι έτοιμο και απομένει η ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ύστερα από επαφές που είχαν με το Δήμο Σητείας αλλά και με την αρμόδια επιτροπή, η κατάσταση παραμένει στο σημείο …μηδέν, ενώ οι δικαιούχοι λαμβάνουν διαδοχικές προθεσμίες παράδοσης κατοικίας αλλά… κανένα σπίτι, ενώ οι αρμόδιοι δεν παραλείπουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για την δημοσιοποίηση της καθυστέρησης….

Υποσχέσεις είχαν λάβει τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, ενώ τώρα έλαβαν … νέα υπόσχεση με προθεσμία παράδοσης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Oι δικαιούχοι έχουν προτείνει να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των εργασιών που μένει να εκτελεστούν προκειμένου να τους παραδοθούν τα σπίτια το ταχύτερο δυνατόν , όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Οικογένειες που δικαιούνται κατοικία, είναι πολύτεκνες με ανήλικα παιδιά , με ένα ή δύο άνεργους γονείς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δικαιούχου, η οποία είναι άνεργη όπως και ο σύζυγος της κι έχει  δύο ανήλικα παιδιά. Η ίδια, εξηγεί: « Δεν μπορούμε να τα “καταφέρουμε” χωρίς πόρους ,είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε και ενοίκιο!»

cretalive.gr