Συναυλία του Μουσικού Καρπού με “Τραγούδια του Μεσοπολέμου”

Συναυλία του Μουσικού Καρπού, με θέμα “Τραγούδια του Μεσοπολέμου”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Ωδείου Ρεθύμνου. Έναρξη 20:00.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων  του Μουσικού Καρπού, οι οποίες έχουν παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό στόχο τη μύηση των μαθητών της πόλης μας στη μουσική μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων μουσικής κάθε Σάββατο για όλο το έτος, προγραμματίζουμε και πραγματοποιούμε συναυλίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς με τη συμμετοχή της Παιδικής – Νεανικής Δίφωνης Χορωδίας (90 μαθητές) με έργα καταξιωμένων συνθετών από το ελληνικό και ευρωπαϊκό ρεπερτόριο.

Γνωρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα το Ρέθυμνο έχει στοχοποιηθεί λόγω δυσάρεστων και κοινωνικά απαράδεκτων γεγονότων, νιώθουμε επιβεβλημένη όσο ποτέ την υποχρέωση να συμβάλουμε αφενός στην ανέλιξη του τόπου μας και αφετέρου στη διαπαιδαγώγηση των μαθητών της πόλης μας με διάφορες παιδαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις.

Η μουσική παράσταση που θα περιλαμβάνει τραγούδια σημαντικών συνθετών όπως των Σουγιούλ, Αττίκ, Κατσαρού, Μουζάκη, Μητσάκη, Γούναρη κ.ά.

Το θέμα της παράστασης θα είναι Τραγούδια του Μεσοπολέμου. Πρόκειται για μουσικά κομμάτια που γράφτηκαν και ερμηνεύτηκαν τις μέρες του πολέμου του 1940. Στόχος μας είναι το αφιέρωμα σε αξιόλογους συνθέτες, οι οποίοι, ορμώμενοι από τα γεγονότα της εποχής, έγραψαν τα συγκεκριμένα τραγούδια που θα ακουστούν στην παράσταση. Στόχοι της παράστασης θα είναι η ενημέρωση του κοινού για τα μουσικά δρώμενα μιας άλλης εποχής, η ευαισθητοποίηση των νέων μαθητών σχετικά με την έμπνευση σε καιρούς δύσκολους, καθώς και η αναγνώριση της προσφοράς τέτοιων συνθετών στην πολιτιστική μας παιδεία, αλλά και την πολιτιστική μας πορεία.

rethemnos.gr