Πρόσθετους πόρους για έργα πολιτισμού αναζητεί η Περιφέρεια Κρήτης

Την ένταξη μέχρι το τέλος του χρόνου σε τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού τριών έργων που αφορούν στην Κρήτη, έθεσε ως στόχο ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που επισκέφθηκε το νησί.


«Για μας το πρωτεύον είναι να φέρνουμε προσθετικούς πόρους στο νησί και να μην αρκούμαστε μόνο στα κονδύλια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ)», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και τώρα, προκειμένου να μη δεσμεύσουμε κονδύλια του ΠΕΠ, για έργα που μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε από άλλους πόρους».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων του Πολιτισμού στην Κρήτη, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της κυρίας Μενδώνη, που συχνά πυκνά ξεμπλοκάρει διαδικασίες.

Ο ίδιος συμμετείχε στη συνάντηση που είχε η κ. Μενδώνη στην Περιφέρεια Κρήτης, με στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ.

Σήμερα η κυρία Μενδώνη θα αφιερώσει τη μέρα της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, όπου εκτός από την αυτοψία θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακά στελέχη σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, προκειμένου να αποκομίσει μια πλήρη εικόνα για την καθολική επαναλειτουργία του Μουσείου, με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων. Η ίδια ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί δεν άνοιξε μέσα στο Σεπτέμβριο η αίθουσα των τοιχογραφιών, όπως ήταν ο σχεδιασμός, απάντησε ότι το άνοιγμα θα γίνει με μια μικρή καθυστέρηση στα μέσα του Οκτωβρίου.

Η κυρία Μενδώνη στις δηλώσεις της εξέφρασε την ικανοποίησή της και για την πορεία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Μεσαράς, αλλά και για τα έργα του πολιτισμού στο Λασίθι τα οποία επισκέφτηκε χθες. Ειδικότερα η κυρία Μενδώνη μετέβη στον αρχαιολογικό χώρο των Γουρνιών και στη Ζάκρο, ενώ επισκέφτηκε και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγίου Νικολάου.

rethnea.gr