Δημοσιευούμε παρακάτω επιστολή που λάβαμε :

Είμαστε Χανιώτες μουσικοί που ασχολούμαστε με το έντεχνο, το λαϊκό, το ροκ, την κρητική μουσική, το παραδοσιακό ευρύτερα κλπ και είμαστε στα πράγματα πάνω από 15 χρόνια ο καθένας.
Βλέπουμε τις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται από τους Δήμους, Περιφερειακή Ενότητα και άλλους δημόσιους φορείς, χρόνια τώρα και ακόμα και φέτος με αυτή τη μεγάλη κρίση και μας δημιουργούνται πολλές απορίες.

Πιστεύουμε ότι σκόπιμα ή μη μας αγνοούν εντελώς οι ενασχολούμενοι με τα πολιτιστικά και δη τα μουσικά και επιμένουν να κάνουν διακρίσεις που σκανδαλίζουν αν μη τι άλλο…

Όπως οι θεματικές συναυλίες με τίτλο «Μελοποίηση» που διοργανώθηκαν απο τους Δήμους Χανίων και Πλατανιά, με τον μουσικό Χρήστο Δαμιανάκη και δύο ακόμα μουσικούς, στις 9 και 11 Αυγούστου.

Χωρίς να είναι στα προγράμματα των Δήμων που δημοσιεύτηκαν –κι αυτά αργά- στις αρχες Ιούλη, εμβόλιμα μέσα στο κατακαλόκαιρο σε περίοδο που υπάρχει ήδη αναβρασμός εκδηλώσεων, συναυλιών αλλά και κοινωνικών και άλλων εκδηλώσεων, ξαφνικά με άψογη οργάνωση, προβολή και διαφήμιση από τα ΜΜΕ, έγιναν οι δύο αυτές συναυλίες σε κεντρικά σημεία των Χανίων και των Βουκολιών. Η απορία που δημιουργείται στον καθένα είναι, με τι κριτήρια αποφασίζουν οι Δήμοι και οι επί του πολιτισμού υπεύθυνοι, για παρόμοιες συναυλίες και τι ποσά ξοδεύονται ;

Αν οι συναυλίες έγιναν αφιλοκερδώς, ας δηλωθεί επίσημα.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως χανιώτες μουσικοί του ευρύτερου φάσματος, δεν εκλήθησαν για παρόμοιες θεματικές συναυλίες-πακέτο είτε διαφορετικού περιεχομένου, από τους δύο Καλλικρατικούς Δήμους.

Δεν θέλουμε απαραίτητα να συσχετίσουμε τη συγγένεια του Χρήστου Δαμιανάκη με τον πατέρα του, πρώην βουλευτή του κόμματος που υποστηρίζουν οι δύο δήμαρχοι, γιατί η συζήτηση θα ξεστράτιζε, όμως και αυτό είναι στοιχείο που σκανδαλίζει.

Αν ο Χρήστος Δαμιανάκης έχει να επιδείξει παρόμοιο έργο σε άλλους Δήμους της χώρας, ας το καταθέσει.

Επίσης είναι υποκριτικό να βγαίνει κατά περιόδους ο ίδιος ο Δήμαρχος Χανίων, δημόσια στα κανάλια, εφημερίδες κλπ και να λέει «στερέψαμε», δεν υπάρχουν λεφτά  και από την άλλη υποβολιμιαίως να οργανώνονται χρηματοβόρες εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη κατά τη γνώμη μας. Αν υπάρξει αντίλογος ότι «δεν στοίχισε τίποτα» περιμένουμε να δούμε παρόμοιες πάμπολλες εκδηλώσεις «τσάμπα» όπως και να γίνουν αντίστοιχα προτάσεις σε κάποιους τουλάχιστον από τους 400 περίπου μουσικούς της πόλης και της περιφ.ενότητας.

Θεωρούμε ότι ανήκουμε σε μουσικούς που έχουν δοκιμαστεί και επιδοκιμαστεί απο τον κόσμο και θα ήταν φρονιμότερο οι αιρετοί άρχοντες που συχνά αποδοκιμάζονται παρ’όλες τις καλές στιγμές τους, να είναι προσεκτικοί και να μην κάνουν μουσικο-ρατσιστικές διακρίσεις και σκανδαλώδεις προτιμήσεις, που ίσως έχουν να κάνουν και με την οικονομική διαχείριση !

 

Ομάδα Χανιωτών μουσικών

 

Σημ.

Ο λόγος της ανωνυμίας είναι προφανής, η ενδεχόμενη στοχοποίηση έως και εξόντωση, από ένα σύστημα που κυβερνάει όπως κυβερνάει τόσα χρόνια…

Στα πλαίσια της δημοκρατίας όμως, περιμένουμε ευαισθησία, μεταμέλεια και αν μη τι άλλο ίση αντιμετώπιση (fair play που λένε και στα χωριά μας…)