Λυσιστράτη στο θέατρο “Ψαραντώνης” στον Πλακιά

Στο μοναδικό λιμάνι των πειρατών, μέσα στο τουριστικό συγκρότημα- Κρητικό Χωριό Καλυψώ στον Πλακιά, κάθε Πέμπτη στις 22:00, ο θίασος Greco Therary ενθουσιάζει τους θεατές παρουσιάζοντας τη μουσικοχορευτική κωμωδία- παρωδία «Λυσιστράτη», που σατιρίζει ένα μεγάλο μέχρι σήμερα κοινωνικό πρόβλημα ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες, όπως το περιέγραφε ο φιλόσοφος-σατιρικός Αριστοφάνης.
Η κωμωδία «Λυσιστράτη» είναι ένας ύμνος στην Ειρήνη.
Ο διάσημος Έλληνας κωμικός- φιλόσοφος Αριστοφάνης έγραψε το έντονα αντιπολεμικό έργο το 411 π.Χ και από τότε παρουσιάζεται σε πολλά θέατρα σε όλο τον κόσμο γιατί σε κάθε εποχή είναι επίκαιρο, αναδεικνύοντας τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί ο κάθε μορφής πόλεμος.
Στην κωμωδία αυτή ο σεναριογράφος Θανάσης Σκρουμπελης και η σκηνοθέτης Ηλέκτρα Αγγελοπούλου μας μεταφέρουν μέσα σε μία ατμόσφαιρα με δράση και έκσταση, όπου οι άντρες ασχολούνται για πολλά χρόνια με πολέμους και η Λυσιστράτη αγανακτισμένη πείθει όλες τις γυναίκες να απέχουν «από τα συζυγικά τους καθήκοντα» έως ότου πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τους πολέμους.
Είναι μια υπόθεση όπου τα όρια αντοχής αντρών και γυναικών συγκρούονται απολαυστικά.
Στην κεφάτη αυτή μουσικοχορευτική παρωδία του διάσημου έργου, το δίλημμα που θέτουν οι γυναίκες είναι απλό: Όποιος θέλει πόλεμο, θα πρέπει να χάσει την αγάπη.
Τι θα διαλέξουν άραγε οι άντρες;
Ρεθεμνιώτικα Νέα