Independent: Επίδειξη χλιδής από τους Ελληνες αξιωματούχους στο Λονδίνο

Δριμεία επίθεση κατά των υπευθύνων της ελληνικής αντιπροσωπείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαπολύει η βρετανική εφημερίδα Independent.

Με σημερινό της επικριτικό δημοσίευμα τους κατηγορεί ότι παρά την κρίση ξόδεψαν 150.000 λίρες για να κλείσουν ολόκληρο το Carlton Club στο Σεντ Τζέιμς Λονδίνο, για να το μετατρέψουν σε «Σπίτι των Ελλήνων».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ενοικιάσουν το πριβέ κλαμπ και να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του για την «προώθηση της ελληνικής κουλτούρας».

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι 75.000 λίρες θα δοθούν από χορηγίες ιδιωτικών εταιρειών και τα υπόλοιπα από τον ΟΠΑΠ.

Από την πλευρά της η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο αναφέρει πως κατέληξαν στη λύση της ενοικίασης του Carlton Club, γιατί ήταν ο μόνος διαθέσιμος χώρος. Η πρώτη προφανής επιλογή θα ήταν το Ελληνικό Κέντρο στο Marylebone το οποίο διατίθετο σε πιο χαμηλή τιμή, στις 1.800 λίρες την ημέρα.

Οπως αναφέρεται στην Independent «τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από “καταστροφικά” οικονομικά μέτρα οι έλληνες αξιωματούχοι που βρίσκονται στην βρετανική πρωτεύουσα ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου…».

Μάλιστα, συνεχίζοντας με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος αναφέρει ότι χορηγοί, πολιτικοί και επίσημοι θα «σμίξουν» με τους αθλητές στη λέσχη, όπου σερβίρονται πανάκριβα «γκουρμέ» πιάτα.

Πάντως το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, που διοργανώνει την εκδήλωση, δήλωσε ότι ελπίζει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις «για να διασκεδάσει τους επισκέπτες και να προωθήσει την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί και δήλωση του προέδρου του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χάρη Οικονομίδη, ο οποίος τονίζει πως «ήταν χρέος του ιδιωτικού τομέα να οργανώσει και να φιλοξενήσει την εθνική ολυμπιακή αποστολή έστω και για ένα μέρος των Αγώνων».

Ο κ. Οικονομόπουλος συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο το λίκνο του Ολυμπισμού και της Δημοκρατίας, αλλά και τη μητέρα των πανευρωπαϊκών ιδεωδών. Το Carlton Club βρίσκεται σε κομβικό μέρος και αποτελεί σημαντικό χώρο όπου έχουν παρθεί πολλές κρίσιμες αποφάσεις για τη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους τον 19ο αιώνα».

i efimerida