Χορευτές θα ενώσουν τα Χανιά με τον Άγιο Νικόλαο

Στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων βρέθηκε χθες το πρωί ο Σπύρος Πρεβεζάνος, εμπνευστής της ιδέας  να γίνει μία ανθρώπινη αλυσίδα από χορευτές, που θα χορεύουν  σιγανό Κρητικό πεντοζάλι, την Κυριακή 7 Αυγούστου και στις 8 το βράδυ, από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να συναντηθεί μ’ εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων και πολιτιστικών συλλόγων του Νομού και να συζητήσει μαζί  τους οργανωτικά  θέματα της εκδήλωσης.

Ο κ. Πρεβεζάνος, Πρόεδρος του συλλόγου: «Πλανήτης Κρήτη», υπογράμμισε «ο σκοπός της συγκεκριμένης ιδέας που είχαμε είναι να προβάλλουμε την Κρήτη σ’ όλο τον κόσμο  και ν’ αυξήσουμε τον τουρισμό της, όχι μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια. Αυτός ο σκοπός θα υλοποιηθεί μέσω μιας μοναδικής εκδήλωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, που θα πραγματοποιηθεί στο Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης.

Σκοπεύουμε λοιπόν να καλύψουμε όλη την  νέα Εθνική οδό, από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, με 200.000 ανθρώπων, που θα είναι  «αγκαλιασμένοι» όλοι μαζί και θα χορεύουν ένα σιγανό πεντοζάλι  για περίπου 10-15 λεπτά. Μ’ αυτό τον τρόπο θέλουμε να στείλουμε μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης όλων των λαών της γης. Αυτή η  εκδήλωση, απ΄ τη στιγμή  που είναι μοναδική σε πλανητικό επίπεδο είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων (ειδησεογραφικών Πρακτορείων του κόσμου. Ήδη, μέχρι σήμερα έχω δώσει συνεντεύξεις στο κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας, στο  CBS  των ΗΠΑ, στο Ρώϋτερ, καθώς και σε τηλεοπτικά κανάλια του Μεξικού, του Καναδά  και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η εκδήλωση  αυτή θα γίνει στις 7 Αυγούστου και σ’ αυτή πιστεύουμε ότι θα συμμετέχουν 200.000 άνθρωποι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της  εκδήλωσης θα σχηματισθεί μία αλυσίδα ανθρώπων, που θα χορέψουν ένα παραδοσιακό χορό της Κρήτης, στο Βόρειο Άξονα της Κρήτης, από τα Χανιά μέχρι τον  Άγιο Νικόλαο. Οι χορευτές, που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση, δεν χρειάζεται να ξέρουν πεντοζάλι, αλλά σκοπός μας είναι ν’ αγκαλιασθούν όλοι μαζί και για δεκαπέντε λεπτά. Επίσης τ’ άτομα αυτά δεν χρειάζεται να φορούν Κρητικές φορεσιές, ενώ σ’ αυτή την αλυσίδα μπορεί λάβει μέρος ο καθένας, είτε είναι Κρητικός, είτε επισκέπτης της Κρήτης».

Σύμφωνα με τον κ. Πρεβεζάνο, «ο Δήμαρχος Ιεράπετρας θα διοργανώνεται την ίδια ημέρα και ώρα μία παράλληλη εκδήλωση στην Ιεράπετρα, ενώ αντίστοιχη εκδήλωση θα  γίνει και στη Χερσόνησο, στη Σητεία και στις Μοίρες. Ευελπιστούμε εξάλλου ότι παρόμοια εκδήλωση θα διεξαχθεί και στην Πλατεία Συντάγματος ή στο Ζάπειο, αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και στην Αμφιλοχία, πάντα την ίδια ημέρα και ώρα με την κεντρική εκδήλωση».

Υπογραμμίζεται ότι η μεγάλη αυτή ανθρωπιστική και πολιτιστική εκδήλωση θα συνεχισθεί και θα κλείσει στις πρωτεύουσες των τεσσάρων  νομών της Κρήτης αλλά και σε πολλούς δήμους του νησιού.

[Νέος Κύρηκας]

ΣΧΟΛΙΟ

Ωραάι να προβληθεί η Κρήτη…

Τα προβλήματα όμως της Κρήτης θα προβληθούνε ;;

Ο ΒΟΑΚ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ…

ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ 800 % ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ

ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΦΗΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ…

Μήπως να δουμε πως θέλουμε την Κρήτη πρώτα ;;;