Κώστας Μαγγίνας David Lynch Duo, στο “Λιακωτό” – Παρασκευή 27/7

O Κώστας Μαγγίνας (κιθάρα) και ο David Lynch (τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο), δυό σπουδαίοι δεξιοτέχνες της jazz, την Παρασκευή 27/7/2012 στο καφέ “Λιακωτό” στο Βάμο θα παρουσιάσουν μιαν αναδρομή στη Μεγάλη μουσική παράδοση της jazz, του gospel, της folk και του blues.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες: Κώστας Μαγγίνας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος, ενώ το 1987 συνέχισε με υποτροφία τις σπουδές του στο Berklee College of Music στη Βοστώνη. Από το 1988 έως το 1990 υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό τη διεύθυνση του Ricky Ford, ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα όπως Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis. Από το 1991 είναι εγκαταστημένος στην Ελλάδα και έχει γράψει συνθέσεις για το 3ο πρόγραμμα της ΕΡΑ, για το θέατρο και για ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ. Παράλληλα εμφανίζεται σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αλλά και σε περιοδείες στην Ευρώπη συνεργαζόμενος με μουσικούς όπως Lee Konitz (!), Dick Griffin, Mark Turner, Trilok Gurtu, Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq, Olivier Gatto, Milcho Leviev, Nicolas Simion κ.α. Έχει ηχογραφήσει 3 προσωπικά CD.

David Lynch

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Los Angeles. Σπούδασε με τους James Moody, Charles Lloyd, Ralph Bowen και τον συνεργάτη του Coltrane, Garvin Buschell.  Σε νεαρή ηλικία τιμήθηκε με μουσικά βραβεία και υποτροφίες συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Dick Grove Music Workshops. Σε ηλικία 21 ετών η ανάγκη διεύρυνσης των μουσικών και προσωπικών του οριζόντων τον έφερε στην Ευρώπη, όπου μετά από μία περίοδο συνεχών ταξιδιών κατέληξε στην Αθήνα. Οι μουσικές του ανησυχίες τον έφεραν σε επαφή με μερικούς από τους σπουδαιότερους μουσικούς, συνθέτες και τραγουδιστές, από πολλά μέρη και από διαφορετικές παραδόσεις. Από τότε έχει παίξει σε αμέτρητες ηχογραφήσεις και soundtracks, ενώ υπήρξε ιδρυτής ή συνιδρυτής πολλών συγκροτημάτων (Ίσκρα, SpecialRequest, Human Touch, Faros, The Missing Lynch κ.α.). Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον χορό. Έχει συνεργαστεί με τον Arturo Sandoval, τον Trilok Gurtu, τον Arild Anderson,τον Milcho Leviev, τους Temptations (!), τον Barry White (!), τους Galaxy 2 Galaxy, τον Joe Higgs όπως και με τους Haig Yazdjian, Ελένη Καραϊνδρου, ΈλληΠασπαλά, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Θάνο Μικρούτσικο, Γιώργο Νταλάρα,Παύλο Σιδηρόπουλο, Κυριάκο Σφέτσα και πολλούς άλλους. Σπουδαίο ρόλο στη διαμόρφωσή του ως μουσικό έπαιξε η συνεργασία του με τον Βασίλη Σούκα (κλαρίνο), η οποία τον οδήγησε στο βάθος του δικού του Ελληνισμού. Έχει κυκλοφορήσεο 3 προσωπικά CD, έχει ενορχηστρώσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με καλεσμένους όπως τους Blaine Reininger, Human Touch, Raining Pleasure. Φέτος, με αφορμή την συνεργασία του με τον Ρομ σαξοφωνίστα Oprica Ivancea, δημιούργησε τους Heavy Metal, ένα σύνολο πνευστών με neo-jazz και balkan ήχους.

Την Παρασκευή 27/7/2012 στο καφέ “Λιακωτό” στις 9 το βράδυ.

Είσοδος 8 ευρώ.