Μουσικό Αφιέρωμα στους Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη από την ΟΑΚ

Μουσικό αφιέρωμα στους δύο κορυφαίους Ελληνες συνθέτες Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Πέτρινο Θέατρο Νοπηγίων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, την Παρασκευή 3 Αυγούστου στο Πέτρινο Θέατρο Εμπρόσνερου και το Σάββατο 4 Αυγούστου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Οι διαχρονικές μελωδίες των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, μπολιασμένες με τους στίχους των μεγάλων ποιητών, φαντάζουν επίκαιρες όσο ποτέ. Το κοινωνικό τραγούδι, με το συνειδησιακό του αποτύπωμα, ενώνει γενεές μέσα από την εκφορά του, καλώντας τον ακροατή να επαναπροσδιορίσει τα κριτήρια της ακρόασης.

Μία μουσική παράσταση, εκτός συμβατικών και πρόσκαιρων καλλιτεχνικών προτύπων, βασισμένη στο έργο των δημιουργών που πλάθουν τη νεότερη μυθολογία του τόπου μας. Ενα καλλιτεχνικό γεγονός που  τροφοδοτεί τη σκέψη και πυροδοτεί την αισιοδοξία.

Ερμηνεύουν
Βασίλης Λέκκας
Δέσποινα Δρακάκη
Τάσος Ψαλλιδάκης

Ο Βασίλης Λέκκας με τη βιωματική ερμηνεία του, είναι ο ιδανικότερος εκφραστής των έργων αυτών. Για περισσότερα απο 30 χρόνια ταξιδεύει στον κόσμο, άρρηκτα συνδεδεμένος με το όνομα και το έργο των συνθετών, με στόχο τη μετάδοση του οικουμενικού ρόλου του Ελληνικού λόγου και
της μουσικής.

Μουσικοί
Στέλιος Καρύδας – Κιθάρα
Τάκης Καρνέζης – Μπουζούκι
Βασίλης Παυλίδης – Μπουζούκι
Κώστας Εντοντ-Αλέξι – Βιολί
Έλενα Ορμυλιώτου – Βιολί
Δέσποινα Βαϊγκούση – Τσέλο
Δημήτρης Τσούρτος – Κόντα Μπάσο
Ηλίας Κοντούδης – Τύμπανα
Ειρήνη Βούζη – Φλάουτο
Αχιλλέας Παπακώστας – Τρομπέτα
Νίκος Κατσανεβάκης – Πλήκτρα
Μπέλλα Λιονάκη – Πιάνο

Ήχος
Γιώργος Σκαλιδάκης


Ενορχήστρωση – Επιμέλεια συναυλίας

Παύλος Μπαϊλάκης

Γενική Είσοδος: 10¤
Ώρα Έναρξης συναυλιών: 21.30

Παραγωγή: Διαπασόν

kydon.gr