Κινδυνεύουν τα Νιά Χωριά απο πυρκαγιά!!

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στους οικισμούς Βαθύ, Κεφάλι και Παπαδιανά, κοντά στο Ελαφονήσι, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια!

Η κινητοποίηση μεγάλη για την εκκένωση του οικισμού Παπαδιανών όπου η Πυροσβεστική επενέβη σε αρκετά σπίτια στα οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές και μετέφεραν σε ασφαλές σημείο κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους!

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα, 27 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα κλιμάκια με 16 ανδρες και πολλά οχήματα ΟΤΑ ενώ οι δυνατοί άνεμοι κατέστησαν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Μία ακόμα φωτιά εκδηλώθηκε περίπου την ίδια ώρα και στην περιοχή Πρασσές Ρεθύμνου, όπου επίσης έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα και 10 άνδρες και είναι σε εξελιξη από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης.

Παράλληλα, ένα ακόμη μετωπο είχαμε περίπου στις 7 χθες στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο στην περιοχή Αρμένοι όπου κάηκαν 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

cretalive