Τα νέα σφαγεία “κόλλησαν” στη γραφειοκρατία

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της αδράνειας των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων έχει κολλήσει εδώ και μήνες το ζήτημα της αδειοδότησης και λειτουργίας των νέων σφαγείων της εταιρείας Σφαγεία Χανίων Α.Ε., στην οποία μετέχουν κατά 80% ο Συνεταιρισμός Κτηνοτρόφων και κατά 20% η Δημοτική Επιχείρηση Κύδων.

Ήδη για την ανακατασκευή του κτιρίου των πρώην δημοτικών σφαγείων και για την προμήθεια σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού έχουν διατεθεί περίπου 350.000 Ευρώ από τον Συνεταιρισμό Κτηνοτρόφων, τα οποία ήταν άτοκο δάνειο από τον Συνεταιρισμό ΙΝΚΑ.

Οι εργασίες έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο από τον περασμένο Μάρτιο και τα σφαγεία είναι έτοιμα να λειτουργήσουν.

Πρόκειται για σφαγεία με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό που συμμορφώνονται πλήρως με τους αυστηρούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τον περασμένο Μάρτιο που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσυγχρονισμού δεν μπορεί να προχωρήσει όμως η αδειοδότηση τους καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες παραχώρησης του κτιρίου από τον Δήμο Χανίων στην Κύδων Α.Ε.

Εδώ και τέσσερις μήνες οι υπηρεσίες του Δήμου επιδεικνύουν απίστευτη αδράνεια και κωλυσιεργούν να προχωρήσουν την παραχώρηση, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες έχει κάνει έξαλλο ακόμα και τον ίδιο τον Δήμαρχο Χανίων.

Η πολύμηνη αυτή καθυστέρηση στην αδειοδότηση και λειτουργία των νέων σφαγείων έχει σοβαρές επιπτώσεις όμως και στους κτηνοτρόφους του νομού Χανίων, οι οποίοι είναι κυριολεκτικά έρμαιο –σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία- των ορέξεων και των τιμών που επιβάλλουν στην αγορά οι μεγαλέμποροι κρέατος εντός και εκτός Κρήτης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων με την παρουσία των μελών του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων, ενώ αναμένονται εξελίξεις εντός των προσεχών ημερών.

[neatv.gr]