Ξεφαντώματα το βράδυ του Σαββάτου με κρητικούς χορούς από τους χορευτές και τις χορεύτριες του Συλλόγου ‘Σταυραετοί’ του χοροδιδασκάλου Παντελή Δημοτάκη, αλλά και θρακιώτικους από τον ‘Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Πέλλας’ καθώς επίσης και χορούς από το Αιγαίο με παρέα, κυρίως, γυναικών που μένουν ή έχουν γεννηθεί στα Χανιά και που για πρώτη φορά συμμετέχουν σε πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Επικεφαλής αυτής της παρέας είναι η Εύα Σπαγγάκη, η οποία κατά τον χαιρετισμό της τόνισε: «Στην ομάδα αυτή είμαστε μια παρέα με όλη τη σημασία της λέξεως.
Μαζευτήκαμε κάποιοι άνθρωποι στη μέση του χειμώνα με την επιθυμία να ασχοληθούμε με τους παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.
Κάποια στιγμή ήρθαμε σε επαφή με τον Σύλλογο των ‘Σταυραετών’, οι οποίοι αφιλοκερδώς μας παραχώρησαν την αίθουσά τους για να συναντιόμαστε εκεί και να κάνουμε μάθημα.
Και έτσι φτάσαμε εδώ σήμερα να παρουσιάσουμε ένα μέρος της δουλειάς μας.
Θέλουμε, λοιπόν, να στείλουμε ένα μήνυμα εν μέσω μιας εποχής δύσκολης από οικονομικής άποψης ότι για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη, μεράκι και καλή διάθεση.
Είμαστε μια ομάδα στην οποία δεν μεσολάβησε καμία οικονομική συναλλαγή γι’ αυτό θα χορέψουμε με ρούχα σημερινά και ηχογραφημένη μουσική.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Σύλλογο των ‘Σταυραετών’ για τη φιλοξενία τους και την αγάπη που μας έδειξαν και τον Δήμο Χανίων που μας ενέταξε στο πρόγραμμα των Πολιτιστικών του Εκδηλώσεων.
Θα σας παρουσιάσουμε 6 χορούς με πρώτον ‘τα ξύλα’, έναν συρτό από τη Μυτιλήνη…».