Καθαρίζουν το ενετικό λιμάνι των Χανίων

Στον καθαρισμό του βυθού της λεκάνης του ενετικού λιμανιού προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι, Σύλλογοι και Λέσχες, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., όπως γνωστοποίησαν χθες εκπρόσωποί τους, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοδυτών Κρήτης, Κώστας Κωνσταντινίδης, μιλώντας εκ μέρους όλων των Συλλόγων, επεσήμανε ότι «αρκετοί από τους φορείς της πόλης των Χανίων έχουν ευαισθητοποιηθεί, ως βήμα πολιτισμού, για τον καθαρισμό της λεκάνης του ενετικού λιμανιού. Μερικοί από αυτούς τους διοργανωτές κάλεσαν και τους υπόλοιπους Συλλόγους, οι οποίοι εμπλέκονται με τη θάλασσα και νομίζω ότι δεν υπήρξε καμία αντίρρηση, ήταν ομόφωνες οι αποφάσεις των Σωματείων, των Συλλόγων και των Λεσχών, που θα συμμετέχουν στον θεσμό του καθαρισμού του λιμανιού.
Ετσι ευχαριστούμε το Λιμενικό Ταμείο ως κύριο διοργανωτή, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. για την πολιτιστική της δραστηριότητα και τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. για τη μηχανολογική υποστήριξη και για το ανθρώπινο δυναμικό που θα φέρει στον καθαρισμό. Τα εμπλεκόμενα Σωματεία με τη θάλασσα είναι η Λέσχη Αυτοδυτών Κρήτης, το Σωματείο Ερασιτεχνών Αλιέων Παλιού Λιμένα Χανίων, η Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών Νομού Χανίων και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ελλιμενιζομένων Σκαφών Ενετικού Λιμένα. Τους ευχαριστούμε όλους και θεωρούμε όλοι υποχρέωσή μας να επιστρέψουμε τη Δευτέρα το απόγευμα ένα λιμάνι καθαρό, όπως ακριβώς του αξίζει από την ιστορία του».
Καταλήγοντας, ο κ. Κωνσταντινίδης απηύθυνε «έκκληση στους πολίτες των Χανίων να ευαισθητοποιηθούν όσο περισσότερο μπορούν και να παραβρεθούν εθελοντικά στον χώρο του καθαρισμού».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.) Νάνσυ Αγγελάκη τόνισε ότι «επεκτείνοντας τις δράσεις μας για το περιβάλλον και πέραν των διαλέξεων και εκθέσεων που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει κατά καιρούς, προχωρούμε σε δράσεις που έχουν άμεσα οφέλη για τους συνδημότες μας και τους επισκέπτες στον Δήμο μας. Έτσι, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, στις 3 το μεσημέρι, σε συνεργασία με συναφείς με τη θάλασσα συλλόγους και καταστηματάρχες θα πραγματοποιήσουμε καθαρισμό του βυθού στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει καθαρισμός και στον βυθό του μικρού λιμανιού της Νέας Χώρας. Η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. προγραμματίζει και άλλες δράσεις και παρεμβάσεις την καλοκαιρινή περίοδο σε πάρκα και άλση του Δήμου μας», κατέληξε η κα Αγγελάκη.
Χανιώτικα Νέα