Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει φανέλα

Την ανασύσταση, αναδιάταξη, ανασυγκρότηση, αναγόμωση, αναστύλωση, αναρρίχηση, αναθέρμανση, ανατροπή του ΠΑΣΟΚ (ανά τέσσερις έχουν πέντε απόψεις) εξήγγειλε από το βήμα της εθνικής συνδιάσκεψης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Διευκρινίζοντας όμως από την πρώτη στιγμή και παρά τη φιλολογία των προηγούμενων ημερών ότι δεν αλλάζουν το όνομα και τα σύμβολά του.

Να υποθέσουμε ότι δεν αλλάζει και ΑΦΜ το ΠΑΣΟΚ, μπας και ησυχάσει κι ο Καμμένος…

Όσον αφορά την ειρήνη και τη φιλία, είναι τα χαρακτηριστικά των σχέσεων των συντρόφων αυτή την εποχή…

«Είμαστε περήφανοι για το όνομα και τα σύμβολά μας» είπε κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι αυτό το πρόβλημα της παράταξής μας».

Ως σύμβολα κατονόμασε τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Γιώργο Γεννηματά και τον Σάκη Πεπονή. Και τα ταύτισε με τα ιστορικά επιτεύγματα της παράταξης από το 1981, που άλλαξαν την εικόνα της Ελλάδας.

Ξέχασε συνειδητά τα πραγματικά σύμβολα που κάνουν υπερήφανους όλους τους Έλληνες που ποτέ δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ: τον Άκη, τον Μαντέλη, τον Τσουκάτο…

Το Κίνημα παρουσίασε και την νέα του εμφάνιση: μία φανέλα σε χρώμα βαθύ πράσινο και την ένδειξη «ΠΑΣΟΚ – Ανασύσταση» στο… μέρος της καρδιάς.

Στο κάτω μέρος της μπλούζας αναγράφεται το σύνθημα «Η σκέψη σου, πολιτική μας πρόταση».

Απομένει να βρεθούν και οι χορηγοί και ο Πρόεδρος να κάνει και καμιά μεταγραφή.

Κάτι σε «πιστόλι», «νεροπίστολο», κάτι να ανέβει το ηθικό του πρώην Πασόκου, νυν Συριζαίου και να γυρίσει στο μαντρί.

Ήδη δημιουργείται το λογισμικό με το οποίο η σκέψη κάθε συντρόφου, θα μετατρέπεται σε πολιτική θέση…

Φανέλα μια φορά η ομάδα δεν αλλάζει. Η τιμημένη και ιδρωμένη φανέλα του Κινήματος θα παραμείνει, παρά τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β΄ πολιτική κατηγορία.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε μια νέα κοινωνική συμμαχία για τη δημιουργία ενός ανοικτού, σύγχρονου και παρεμβατικού κόμματος που θα δρα μαζί με την κοινωνία και όχι στο όνομά της.

Από το opengov στο openparty…

Σημείωσε επίσης ότι το μικρό ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που απέμεινε, αλλά η μαγιά μιας νέας πορείας.

Έπεσε πολύ το κόμμα για να έχει τη δυνατότητα της μεγάλης ανάκαμψης. Ήταν ένας έξοχος τακτικός ελιγμός, ο οποίος έλαβε χώρα κάτω από τη μύτη των αντιπάλων…

Κάνοντας ιστορική αναδρομή στην ιστορία της παράταξης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στους Ελευθέριο Βενιζέλο, Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Νικόλαο Πλαστήρα και Γεώργιο Παπανδρέου. Μιλώντας για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έφερε στην Ελλάδα τον εθνικό, τον κοινωνικό και τον πολιτικό ριζοσπαστισμό.

Ο Ελ. Βενιζέλος ήταν στο ΠΑΚ;

Ο Πλαστήρας ήταν «συγκεντρωσιάρχης» του Ανδρέα μαζί με τον Κίμωνα;

Ο Παπαναστασίου διαφήμιζε την εγχώρια ένδυση και υπόδηση στα ’80ς, με το παρατσούκλι «ο εισαγόμενος»;

Στο ΠΑΣΟΚ η ιστορική παραχάραξη δεν θα σταματήσει ούτε στο 2%

«Η Ελλάδα που ονειρευόμαστε δεν λέγεται Ουτοπία. Το όνειρό μας για την Ελλάδα δεν μπορεί να κλειστεί στους όρους της δανειακής σύμβασης και στην αναμόρφωσή της».

Η Ελλάδα που ονειρευτήκατε ονομάζεται κρατικοδίαιτη κομματική Μπανανία…

Παρόντες στην εναρκτήρια ομιλία, ήταν όλα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά απουσίαζε ο κορυφαίος όλων των ιστορικών ηγετών, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου…

antinews