Βάση των ΗΠΑ για την επίθεση στη Συρία η Σούδα!

Έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τη Σούδα σε περίπτωση που έχουμε κορύφωση της κρίσης με τη Συρία, είναι οι ΗΠΑ, θέλοντας με τη χρήση της βάσης αυτής να διευκολύνουν την …ανθρωπιστική κρίση!

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια… των επόμενων εβδομάδων.

Η ενημέρωση έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο, τυπικό αίτημα προς την Αθήνα σε μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο “απλά” όπως ήταν στην περίπτωση της Λιβύης, αφού δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να δίνει άλλοθι στην ελληνική πλευρά να εγκρίνει την χρήση της βάσης. Και αυτό είναι το τυπικό κώλυμα της υπόθεσης.

Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έλθει μετωπικά αντιμέτωπη με τα ρωσικά συμφέρονα. χωρίς μαλιστα να έχει να κερδίσει κάτι το ουσιαστικό από αυτή την κόντρα, μάλλον το αντίθετο.

Όπως έχει γράψει εξάλλου το CretePlus και η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς το τελευταίο διάστημα οι ασκήσεις για μια ακραία περίπτωση είναι σε εξέλιξη (Διαβάστε εδώ)

Εδώ και μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι Μονάδες του νησιού βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, την ώρα που σε πανελλαδικό επίπεδο, οι ασκήσεις και οι πτήσεις, γίνονται με συνθήκες προσομοίωσης εμπόλεμης κατάστασης!

creteplus