ΣΥΡΙΖΑ: Φτιάχνει σκιώδη κυβέρνηση και ομάδα παρακολούθησης του Μνημονίου

Την απόφαση να συστήσουν ομάδα παρακολούθησης εφαρμογής του Μνημονίου, καθώς και τη σύσταση σκιώδους κυβέρνησης πήρε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, λήφθηκε η απόφαση να συγκροτηθεί ομάδα παρακολούθησης της εφαρμογής του Μνημονίου, καθώς και να οριστούν την επόμενη εβδομάδα βουλευτές του κόμματος που θα παρακολουθούν συγκεκριμένα υπουργικά χαρτοφυλάκια ο καθένας.

Επίσης, αποφασίστηκε ο Θοδωρής Δρίτσας και Τάσος Κουράκης θα αναλάβουν τους τομείς Αμυνας και Παιδείας αντίστοιχα.

Οσον αφορά στον πρόεδρο της Βουλής, αποφασίστηκε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  να ψηφίσουν τον  Ευάγγελο Μεϊμαράκη,  μόνο, όμως, αν πάρουν δεσμεύσεις ότι η αλλαγή του Κανονισμού δεν θα γίνει εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταψηφίσουν.

Επιπρόσθετα ανοιχτό παραμένει το θέμα για το αν θα καταψηφίσουν ή θα απέχουν από την ψήφιση του Ζ´ αντιπροέδρου της Χρυσής Αυγής.

Τέλος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα προταθεί ο  Γιάννης Δραγασάκης για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Κουράκης για τις τρεις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ο  Νίκος Βούτσης για γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο  Νάσος Αθανασίου για κοσμήτορας και ο  Κώστας Αθανασίου για διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

[iefimerida.gr]