Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης οι συμβάσεις για έργα ύψους 2,2 εκ. ευρώ στα Χανιά

Τη σύμβαση έργου για την κατασκευή ενός νέου ιδιόκτητου κτιρίου όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών πόρων ύψους 200.000 ευρώ ετησίως, υπέγραψε σήμερα στα Χανιά όπου βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης .


Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ενημερώσει τον νέο Υπουργό Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη για όλα τα αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης, ενώ αναφερόμενος στο αεροδρόμιο Χανίων τόνισε ότι σήμερα ή αύριο βγαίνει η τελική απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο για το αεροδρόμιο, προϋπολογισμού 110 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά σήμερα στην Π.Ε. Χανίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη, και υπηρεσιακών παραγόντων συνυπέγραψε με τον ανάδοχο του έργου την σύμβαση για την ανέγερση διώροφου κτιρίου με υπόγειο στα Χανιά, για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.

Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στο 1.674.000 € και χρηματοδοτείται από Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

«Έχουμε μια γενική φιλοσοφία ως Περιφέρεια. Θέλουμε στο τέλος της θητείας να πληρώνουμε ελάχιστα ενοίκια για όλες τις Υπηρεσίες, διότι αυτή τη στιγμή πληρώνουμε ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ για όλη την Κρήτη. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι ένα ποσό του ενός εκατομμυρίου μπορεί να έχουμε εξοικονόμηση και τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν για αναπτυξιακά έργα» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Παράλληλα για το αεροδρόμιο των Χανίων ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι  σήμερα ή αύριο βγαίνει η τελική απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο για το αεροδρόμιο των Χανίων, προϋπολογισμού 110 εκατομμυρίων ευρώ.

« Έχει πάρει τον δρόμο του το έργο, με την ενότητα που είχαμε όλοι οι φορείς της Κρήτης, από τους βουλευτές, τους δημάρχους, τους αντιπεριφερειάρχες, έχουμε μια θετική κατάληξη. Περιμένουμε την εγκατάσταση του εργολάβου, και παρακολουθούμε τις διαδικασίες σε κάθε στάδιο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης και συμπλήρωσε: «Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Χατζηδάκη, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε. Ήμασταν μαζί στην ίδια Επιτροπή, ως ευρωβουλευτές, άρα η σχέση είναι εξαίρετη. Θα τον ενημερώσω για όλα τα θέματα της Κρήτης την ερχόμενη εβδομάδα, γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να δούμε και θεωρώ ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε αυτή τη συνεργασία με τους νέους υπουργούς για να δούμε πώς προχωρούμε τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης».

Εξάλλου μια δεύτερη σύμβαση που υπέγραψε σήμερα στα Χανιά ο Περιφερειάρχης αφορά την ανακαίνιση – αλλαγή χρήσης ΜΥΗΣ ΑΓΙΑΣ (Μικροί Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί), έργο Π/Υ 480.000 € το οποίο εκτελείται με Προγραμματική Σύμβαση, με συγχρηματοδότηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης επεσήμανε ότι «ξεκινούν δυο σημαντικά έργα που τα έχουμε αναγγείλει από το 2011. Εγκαθίστανται εργολάβοι αύριο και στον μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό στην Αγιά, για την ανάπλαση του κτηρίου, έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου από το 1929.

Έχει παραχωρηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για 40 χρόνια. Επίσης εγκαθίσταται ο εργολάβος στην οδό Γκερόλα όπου θα κατασκευαστεί ένα πενταώροφο κτήριο, στο οποίο θα μετεγκατασταθούν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, που σημαίνει ότι θα γλυτώσουμε 17.000 ευρώ μηνιαίως. Είναι σημαντικό, διότι καταλαβαίνετε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα απαλλαγεί από ένα βραχνά που είναι περίπου 200.000 ευρώ τον χρόνο».

flashnews

ΣΧΟΛΙΟ

Αρναουτάκη ελέησον…