Απ’την Κρήτη … ως τις Βρυξέλλες η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα!

Εκδηλώσεις το 2013 με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα – Σήμερα η πρώτη σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής
20.06.2012
Με εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα εορταστεί η επέτειος των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2013, ωστόσο η προεργασία ξεκινά σήμερα με τη σύγκληση της Οργανωτικής Επιτροπή των εκδηλώσεων, η οποία απαρτίζεται από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Στ.Αρναουτάκη, τους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες, τους δημάρχους των πρωτευουσών των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων Ηρακλείου καθώς και το Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών Ελ. Βενιζέλος, Νίκο Παπαδάκη.
Μάλιστα μεταξύ των επιδιώξεων είναι εκτός από τις εκδηλώσεις στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί εκδήλωση και στις Βρυξέλλες – κάτι που αποτελεί παλιό “όραμα” του Στ. Αρναουτάκη, το οποίο δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί ως σήμερα.
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα στείλουν σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της αδιάρρηκτης ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, αποστομώνοντας διάφορους “θερμοκέφαλους” που κατά διαστήματα, θέτουν εκ νέου το αστείο ζήτημα της αυτονομίας της Κρήτης.

[chanialive.net]