Περήφανη την Κρήτη, έκανε η Μαρία Μπελιμπασάκη από την Σητεία!

Η 21χρονη αθλήτρια του Σητειακού Μαρία Μπελιμπασάκη έδωσε… ζωή στα σπριντ την Παρασκευή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Μόλις τερμάτισε στα 100 μ. και είδε το χρονόμετρο άρχισε να χοροπηδά στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού σταδίου. Μόλις είχε σημειώσει 11.31! Η επίδοσή της, που αποτελεί συντριβή του ατομικού της ρεκόρ (11.98) της δίνει διπλό εισιτήριο για τα μεγαλύτερα ραντεβού της χρονιάς. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Τον τελευταίο χρόνο άλλαξα τα πάντα. Αφησα τη σχολή μου, γύρισα στην Κρήτη, κάνω οχτώ ώρες προπόνηση καθημερινά, ξέχασα τις εξόδους και τη διασκέδαση», είπε η Μπελιμπασάκη, που έγινε η όγδοη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στα 100 μέτρα. Παρόλα αυτά, η επιτυχία την αιφνιδίασε. Όχι γιατί δεν περίμενε να τρέξει γρήγορα, αλλά επειδή «πίστευα ότι θα το πετύχω στα 200 μ. μια και δεν έχω δουλέψει στα 100 μέτρα», πρόσθεσε η Μπελιμπασάκη, που χρειάστηκε να κουραστεί αρκετά τόσο στην προπόνηση, όσο και να πάει σε αυτή. «Κάθε ημέρα έπρεπε να κάνω 160 χλμ. για να πάω στο στάδιο, χωρίς ούτε ένα ευρώ, μόνο με τη βοήθεια του προπονητή του, Μιχάλη Γονιωτάκη», κατέληξε.

Η Παρασκευή Θεοδώρου ήταν μεν η νικήτρια στη σφυροβολία- με 62,49 μ.- αλλά την παράσταση έκλεψαν οι μικρές. Η Ηλιάνα Κοροσίδου, που έχει σημειώσει φέτος τρεις φορές πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων, ήταν ξανά κοντά σε αυτή την επίδοση.

Με καλύτερη βολή στα 62,03 μ. κέρδισε στην κατηγορία των Νέων. Οσο για τη συναθλήτριά της, την Αγάπη Προσκυνητοπούλου, είχε απαλλαγεί από το άγχος από τον προκριματικό. Το πρωί έστειλε τη σφύρα στα 59,05 μ. για να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων, κάτι που έχει καταφέρει ήδη και η Κοροσίδου, ενώ το απόγευμα με 59,19 μ. ήταν δεύτερη στις γυναίκες.

Στα 100 μ. εμπόδια, η Ολυμπία Πετσούδη αποδείχθηκε πρωινός τύπος. Στον προκριματικό κατέβασε τη φετινή της επίδοση στα 13.41, αλλά το απόγευμα δεν ξεκίνησε καλά. Παρόλα αυτά κέρδισε με 13.53, με δεύτερη την επταθλήτρια Σοφία Υφαντίδου (13.64).

cretalive