Τσίπρας: Τη Δευτέρα τελειώνει το μνημόνιο

Μήνυμα νίκης και ανατροπής, όπως είπε, έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματός του στην Ομόνοια, με ηχηρή την παρουσία του κόσμου, λέγοντας ότι “έχουμε το δίκιο με το μέρος μας γιατί υπερασπιζόμαστε το δίκαιο του λαού”, ενώ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με “όπλο” τον φόβο προσπαθούν να κλέψουν ψήφους. “Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες” ήταν το μήνυμα του κ. Τσίπρα.

Τη Δευτέρα γίνεται παρελθόν το χρεοκοπημένο μνημόνιο” σημείωσε, προσθέτοντας ότι από τη Δευτέρα η κ. Μέρκελ δεν θα ακούσει συνεχή “ναι” αλλά αυτά που θέλουν να πουν οι έλληνες πολίτες. Ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ξεκίνησε “μία μεγάλη αλλαγή που θα συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη” και ότι το πολιτικό κλίμα αλλάζει και αυτό είναι που φοβάται η γερμανίδα καγκελάριος.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι “την Κυριακή ο λαός μέσα από μία διαδικασία χειραφέτησης και ειρηνικής επανάστασης θα γυρίσει την πλάτη στα κόμματα της μνημονιακής χρεοκοπίας“, τονίζοντας ότι ήδη με τις προηγούμενες εκλογές ο κόσμος έδειξε πως “δεν φοβήθηκε τους φοβισμένους”.

Πρόσθεσε ότι από τη Δευτέρα η Ελλάδα “ξαναπαίρνει μπροστά” και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, “ξέρει, θέλει και μπορεί να αλλάξει την μοίρα του τόπου”, σηματοδοτώντας μία αλλαγή ελπίδας για τη χώρα και την Ευρώπη.

Εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασιών, λέγοντας ότι ακόμη και αν την Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος θα συνεργαστεί ωστόσο όχι σε μία “οικουμενική του μνημονίου” όπως είπε. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί μία “κυβέρνηση εθνικής συνοχής” ή “σωτηρίας” να αποτελέσει “κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους υπεύθυνους και τους υπόλογους για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας”.

Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μιλώντας για “κόμματα του χρεοκοπίας και της δραχμής”, ενώ έστειλε μήνυμα στους “απανταχού κερδοσκόπους” καλώντας τους να μην ποντάρουν τα λεφτά τους στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη γιατί θα χάσουν.

Ειδικά για την ΝΔ ωστόσο ανέφερε ότι “έχει εγγυηθεί το Μνημόνιο, την καταστροφή και το χάος, τη χρεοκοπία και τη δραχμή” και ότι διαθέτει υπερσυντηρητική ατζέντα και ακροδεξιούς συνεργάτες. “Να εμπιστευτούμε ένα κόμμα του οποίου ο επικεφαλής της καμπάνιας αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή αδελφό κόμμα;” ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η παρουσία του κόσμου παρά τη ζέστη ήταν αισθητή καθώς εκτείνονταν μέχρι το δημαρχείο, ως τα Χαυτεία από την πλευρά της Σταδίου και ως την αρχή της Πειραιώς. Έντονη ήταν και η παρουσία των ξένων ΜΜΕ.