Το πιο κρίσμο παιχνίδι για την Εθνική Ελλάδος

Η βαριά ήττα της πρεμιέρας από τη Ρωσία (1-4) είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει αλλαγές στην ενδεκάδα της εθνικής Τσεχίας, παρά το ότι ο Μίχαλ Μπίλεκ δεν θέλησε να «ανοίξει τα χαρτιά του» για το πώς σχεδιάζει να παρατάξει την ομάδα του απέναντι στην Ελλάδα.


Όπως είναι φυσικό, όταν μια ομάδα δέχεται τόσα γκολ είναι σχεδόν σίγουρο ότι τουλάχιστον ένας αμυντικός θα το «πληρώσει» με την εκπαραθύρωσή του από την ενδεκάδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτός φαίνεται να είναι ο Χούμπνικ, που θα δώσει τη θέση του στον Λιμπέρσκι. Ενδεχομένως μάλιστα ο Τσέχος εκλέκτορας να προχωρήσει και σε μια εσωτερική αλλαγή, περνώντας τον Κάντλετς δίπλα στον Σίβοκ, στο κέντρο της άμυνας και στέλνοντας τον Λιμπέρσκι αριστερά, ενώ δεξιά θα παίξει ο Γκέμπρε Σελασιέ και αμετακίνητος κάτω από τα δοκάρια ο Τσεχ. Από εκεί και ύστερα, ο Μπίλεκ θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του για να πετύχει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, βάζοντας τους Πίλαρ, Πλάσιλ, Γκίρατσεκ και Χούμπσμαν, ενώ πιο μπροστά τους και πίσω από τον Μπάρος θα είναι ο Ροζίτσκι.

Από την πλευρά του, ο Φερνάντο Σάντος θα διατηρήσει τους Κατσουράνη, Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, ενώ κάτω από την εστία θα είναι ο Χαλκιάς, δεξιά και αριστερά οι Τοροσίδης, Χολέμπας, στη μεσαία γραμμή οι Φωτάκης (Μάκος), Μανιάτης, Καραγκούνης και τριάδα στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης (δεξιά), Φορτούνης (αριστερά) και Σαμαράς στην κορυφή. Αν τελικά ο κ. Σάντος επιλέξει τον Γκέκα αντί του Φορτούνη, τότε ο Σαμαράς θα παίξει στη γνώριμη θέση του, στο αριστερό άκρο της επίθεσης.