Μουσική βραδιά με ρεμπέτικα και λαϊκά,με το πολυφωνικό σύνολο ‘Απόλλων’

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του συνόλου "Απόλλων" Μπέλλα Λιονάκη, ο πρόεδρος Παύλος Σειραδάκης και ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Κωστάκης

Μια νέα μουσική ομάδα, το πολυφωνικό σύνολο ‘Απόλλων’ θα φιλοξενήσει η αίθουσα Θεάτρου του Βενιζέλειου Ωδείου, την Τετάρτη 6 Ιουνίου, σε μια μουσική βραδιά με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια.

Για τον σκοπό αυτό, χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, μέλη του Δ.Σ. του ‘Απόλλωνα’ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέντευξη ο πρόεδρος του ‘Απόλλωνα’, Παύλος Σειραδάκης τόνισε ότι ‘είμαστε μια καινούργια παρέα, το πολυφωνικό σύνολο “Απόλλων”. Η ομάδα δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλουμε και εμείς στην αναβάθμιση των πολιτιστικών δρώμενων στην πόλη μας. Είμαστε ερασιτέχνες αλλά άνθρωποι που θέλουν το τραγούδι πιο μπροστά από πολλά άλλα πράγματα. Στη μουσική αυτή βραδιά, όσοι θα την παρακολουθήσουν, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν κάτι καινούργιο και διαφορετικό’ σημείωσε ο κ. Σειραδάκης ενώ υπογράμμισε ότι ‘θα κάνουμε προσπάθειες, εφόσον το χανιώτικο κοινό μας αποδεχθεί και στηρίξει τη δουλειά μας, να συνεχίσουμε, ενώ θα είμαστε πρωτοπόροι σε ό,τι θελήσουμε να παρουσιάσουμε στο μέλλον’. Ο κ. Σειραδάκης έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του ρεμπέτικού τραγουδιού επισημαίνοντας ότι ‘το ρεμπέτικο τραγούδι, γνωρίζουμε ότι υπήρχε από παλιά αλλά έπειτα από τη Μικρασιατική καταστροφή ο ελληνισμός που ήρθε στην Ελλάδα, έφερε μαζί του ξεκληρισμένες οικογένειες αλλά και το ρεμπέτικο τραγούδι που αν και υπέστη διωγμό, ήταν αυτό που εξέφραζε τότε και εκφράζει ακόμα και σήμερα τους ανθρώπους της καθημερινότητας με τα όποια προβλήματα κουβαλάνε μαζί τους. Στη συνέχεια, όμως, οι μεγάλοι μας μουσικοί όπως, ο Χατζηδάκης ο Θεοδωράκης και οι υπόλοιποι το “έβαλαν” σε κάθε σπίτι σε κάθε γωνιά. Το ρεμπέτικο δεν είναι μόνο διαχρονικό αλλά και αιώνιο και για το λόγο  αυτό, όταν ακούμε παλιούς ρεμπέτες, πραγματικά μας πιάνει δέος’, τόνισε ο κ. Σειραδάκης. Στη μουσική βραδιά, η επιλογή του καλλιτεχνικού προγράμματος, η διασκευή των τραγουδιών, η διδασκαλία, η διεύθυνση της χορωδίας καθώς και η ενορχήστρωση ανήκουν στη Μπέλα Λιονάκη, η οποία έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνόλου ‘Απόλλων’. Το πολυφωνικό σύνολο αποτελείται από 13 άτομα ενώ η ορχήστρα πλαισιώνεται από τους Δημήτρη Ντρουμπογιάννη στο πιάνο, Νίκο Μπαρτζώκα στο μπουζούκι και τη Μπέλα Λιονάκη στο ακορντεόν.