Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το Μουσείο Ηρακλείου

Επίθεση στο Υπουργείο Πολιτισμού εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Κριτσωτάκη αναφορικά με την λειτουργία του Μουσείου Ηρακλείου.Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Μενδώνη για «σταδιακό άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου εντός του καλοκαιριού», τονίζει τα εξής:

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία της χώρας, το δεύτερο σε επισκεψιμότητα και το μοναδικό μουσείο που φιλοξενεί τα σημαντικότερα εκθέματα της μινωικής εποχής, παραμένει κλειστό από το Νοέμβριο του 2006, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην οικονομική ζωή του τόπου.

Σε επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο διαβεβαίωνε ότι το καλοκαίρι του 2012 το Μουσείο θα λειτουργούσε κανονικά. Κατά τη συζήτηση, μάλιστα, σχετικής επίκαιρης ερώτησής μας στη Βουλή, στις 14.10.2010, ο Υφ. Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδης, δήλωνε: “έχουμε προγραμματίσει να γίνει η συντήρηση των έργων και έχουμε δηλώσει ότι το καλοκαίρι του 2012 το Μουσείο θα έχει ανοίξει”.

Ανοίγουν τελικά μόνο 4 από τις 25 αίθουσες! Αυτό δεν είναι «άνοιγμα» αλλά σαφής παραβίαση των υποσχέσεων του Υπουργείου. Είναι φανερό ότι η λύση του προβλήματος πάλι μεταφέρεται προς τα πίσω και τελικά φαίνεται ότι θα πάμε στον 7ο χρόνο με μεγάλο τμήμα του Μουσείου να παραμένει κλειστό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εξάλλου ήδη διανύουμε το καλοκαίρι, η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, οι επισκέπτες οδηγούνται στην προσωρινή έκθεση των 370 περίπου αντικειμένων από τα 12.000 περίπου που διαθέτει ολόκληρη η συλλογή…
Βέβαια το καλοκαίρι στον τόπο μας είναι μεγάλο…»

[flashnews.gr]