Σαμαράς- Τσίπρας: Μονομαχία μέχρι «τελικής πτώσης»

Όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, τόσο ανεβαίνει και το πολιτικό θερμόμετρο. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖA έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο πόλεμο, με στόχο την ψήφο των αναποφάσιστων, ενώ βασικό ζητούμενο για τα επιτελεία των δύο κομμάτων παραμένει το ποσοστό συσπείρωσης των οπαδών τους ενόψει της 17ης Ιουνίου.


«Δεν είναι ελπίδα να αυξάνεις τους φόρους, να διώχνεις επενδύσεις, να τα βάζεις με τους εθνικούς σου πρωταθλητές, τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, και με τις εξαγγελίες σου, να κατεβάζεις την ελληνική σημαία από εκατοντάδες πλοία. Παρακμή είναι! Ελπίδα είναι να δημιουργείς καινούργιες θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του τόπου» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τη Ρόδο.
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας «δεν είναι ελπίδα να προσκαλείς ανοιχτά στη χώρα σου όλου του κόσμου τους λαθρομετανάστες για να τους χαρίσεις ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο. Τριτοκοσμικό είναι! Ελπίδα είναι το αυτονόητο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη στην ασφάλεια. Δεν είναι ελπίδα να οδηγήσεις την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ και τους Έλληνες στην απομόνωση. Εθνική καταστροφή είναι!».
Από την άλλη πλευρά, στα λάθη των αντιπάλων του αποδίδει την αύξηση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι «πρώτα υποστήριξαν αναφανδόν το μνημόνιο και ύστερα οδήγησαν τη χώρα σε νέες εκλογές ενώ μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Τώρα μας πολεμούν με τα πιο παλιομοδίτικα μέσα, τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα που οδήγησαν την Ελλάδα στη δεινή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα».
Αναφερόμενος στο ευρώ, λέει ότι η απειλή για το μέλλον του δεν προέρχεται ούτε από την Ελλάδα ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και η λύση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή γιατί το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό.

[epikaira.gr]