Οι Pass…a tempo, είναι ένα μουσικό σχήμα που πλαισιώνεται από πέντε φίλους που ζουν στην πόλη του Ρεθύμνου και μοιράζονται κοινές μουσικές ανησυχίες. Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε το Δεκέμβρη του 2009 στο Ωδείο Ρεθύμνου και ακολούθησαν συναυλίες τον Αύγουστο του 2010 στη Φορτέτσα και τον Δεκέμβριο 2012 στο Ωδείο Ρεθύμνου. Σ’ αυτό το διάστημα έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές.

Τα μέλη του σχήματος είναι οι: Χρυσός Καβούνης(κιθάρα, φωνή), Δημήτρης Καζιάλες(κιθάρα, charango,φωνή), Χρήστος Κοκόρας (φλάουτο), Ελένη Περπιράκη (πιάνο, κρουστά, φωνή) και Κατερίνα Χριστουλάκη (ακορντεόν, φωνή).

Οι Pass…a tempo, επιλέγουν το ρεπερτόριό τους από την ελληνική παράδοση και από Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς παλιούς και αγαπημένους, με μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία, αλλά και νεότερους μουσικούς ή μουσικά σχήματα, με αξιόλογη παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής.

Συνθέτες και μουσικοί όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιώργος Σταυριανός, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιάννης Σπανός, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Πέτρος Δουρδουμπάκης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, συνυπάρχουν αρμονικά με την παραδοσιακή μας μουσική και με μουσικά σχήματα όπως το Τρίφωνο, οι Μικρές Περιπλανήσεις και οι Χαινηδες.

Τραγούδια που ταξιδεύουν στο χώρο και το χρόνο, με διαφορετικές χρονικές και μουσικές αφετηρίες, που ενώ ακολουθούν τους δικούς τους διαφορετικούς δρόμους εμφανίζουν σημαντικά σημεία σύγκλισης. Και τα σημεία σύγκλισης δεν είναι άλλα από την ευαισθησία, την αισθητική τους, τις κοινωνικές καταβολές και αναφορές τους και πάνω απ’ όλα τις μνημονικές ανασύρσεις που ενδεχομένως να φέρουν στην επιφάνεια για τον καθένα από εμάς. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να κάνει το δικό του ταξίδι παρέα με τη μουσική αλλά κυρίως διαμέσου της μουσικής, σε μια εποχή καθόλου απογειωτική αλλά πεζή και ασφυκτικά πιεστική.

ΧΩΡΟΣ : ΤΖΑΜΙ ΚΑΡΑ ΜΟΥΣΑ

ΩΡΑ :21:00