Παρουσίαση βιβλίου της Αγαθής Δημητρούκα

Παρουσίαση του βιβλιου της Αγαθής Δημητρούκα ‘Πουλάμε τη ζωή χρεώνουμε το θάνατο’ θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 30 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο Νεώριο Μόρο.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Βαρβάρα Περάκη.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο από τους Γιώργο Φραντζεσκάκη (κιθάρα – τραγούδι) και Γιάννη Γιαννακάκη (πιάνο).
Την εκδήλωση διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο ‘Το Βιβλίο’ και οι εκδόσεις ‘Πατάκη’, υπό την αιγίδα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Βαρβαρότητα και ανθρωπιά, φτώχεια και μεγαλείο, ηρωισμός και όνειρο καθορίζουν τη μοίρα ενός μικρού κοριτσιού από κάποιο χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο, φτάνοντας στην εφηβεία, κατορθώνει να ξεφύγει από τον κλοιό της ελληνικής επαρχίας των δεκαετιών ’60 – ’70 και να βρει τη ζωή στην Αθήνα, πλάι στον ποιητή Νίκο Γκάτσο και ανάμεσα σε προσωπικότητες που σηματοδοτούν την πνευματική και πολιτιστική ιστορία της νεότερης Ελλάδας.
Η συγγραφέας, 52 χρόνων σήμερα, προσπαθώντας να ανασυνθέσει την ταυτότητά της με ποιητικό ρεαλισμό, αυτοαναλύεται χωρίς ίχνος μελοδραματισμού ή σκανδαλοθηρίας σ’ ένα κείμενο γραμμένο με μιαν ανάσα, για να διαβαστεί επίσης με μιαν ανάσα, όπου ο πεζός λόγος εναλλάσσεται με στίχους τραγουδιών, ποιήματα, θεατρικούς μονολόγους και διαλόγους προσώπων υπαρκτών, μη επινοημένων.

Χανιώτικα Νέα