Η Adele και πάλι στην κορυφή των βραβείων

Τα βραβεία που σάρωσε η νεαρή Adele ήταν 12 στον αριθμό, ανάμεσά τους αυτό της καλύτερης Καλλιτέχνιδας, του καλύτερου «Hot 100 Artist», του καλύτερου pop album για το «21» της αλλά και του καλύτερου Alternative τραγουδιού για το «Rolling in the Deep».

Οι νικητές 6 συνολικά βραβείων LMFAO, άνοιξαν τη βραδιά με 3 επιτυχίες τους, ενώ οι Coldplay και ο Lil Wayne απόλαυσαν μια εξίσου μεγάλη βραδιά αποσπώντας και οι δύο από 4 βραβεία. Η Lady Gaga πήρε μόλις 2 βραβεία, ενώ οι Beyonce, Lady Antebellum, Shakira, U2, Foster the People, Nicki Minaj και αρκετοί ακόμα απέσπασαν από ένα βραβείο ο καθένας.

Το show περιελάμβανε παραπάνω από 15 εμφανίσεις από μεγάλα αλλά και νεώτερα ονόματα της μουσικής. Η Katy Perry παρουσίασε το νέο της single «Wide Awake» με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ ο Justin Bieber (μαζί με το βραβείο για τον Top Social Artist με 22 εκατομμύρια μέλη στο Twitter και 43 στο Facebook) εξέπληξε με την εμφάνισή του και το τραγούδι του «Boyfriend». Στη σκηνή ανέβηκαν ακόμα οι Linkin Park, η Nelly Furtado, οι LMFAO, o Chris Brown και αρκετοί ακόμα.

Τρεις σημαντικές προσωπικότητες της μουσικής έφυγαν από τη ζωή τους τελευταίους μήνες και τα φετινά Billboard Music Awards δεν τους ξέχασαν, παρουσιάζοντας ειδικά αφιερώματα στη Donna Summer, τον Adam «MCA» Yauch των Beastie Boys και φυσικά, την Whitney Houston (συγκινητική ήταν και η στιγμή που η Bobbi Kristina Brown παρέλαβε το τιμητικό βραβείο Millennium Award για την μητέρα της), ενώ κατά τη διάρκεια του show ανακοινώθηκε και ο θάνατος του Barry Gibb των Bee Gees. Η βραδιά έκλεισε με ένα επικό αφιέρωμα στον Stevie Wonder που απέσπασε το φετινό Billboard Icon Award.

Την αναλυτική λίστα με τους νικητές των φετινών Billboard Music Awards μπορείτε να δείτε στο www.billboard.com/bbma/winners .

[gr.news.yahoo.com]