Μουντιάλ τέλος !! Αγωνία για τον τελικό Ολλανδίας-Ισπανίας

Η Ολλανδία θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελικό. Έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα ως η πρωταθλήτρια χωρίς στέμμα. Το 1974 και το 1978 η αρμάδα του Κρόιφ σκόρπιζε τρόμο στους αντιπάλους της αλλά στους τελικούς κόντρα στους διοργανωτές δεν τα κατάφερε.
Η Ισπανία θέλει να γίνει η τρίτη ομάδα που θα κατακτήσει συνεχόμενα το Ευρωπαϊκό και το Μουντιάλ. Αν και δεν ξεκίνησε καλά, γνώρισε την ήττα από την Ελβετία, συνήλθε γρήγορα και έκτοτε πέτυχε πέντε νίκες.
Ρεκόρ τηλεθέασης

Η ΦΙΦΑ περιμένει ρεκόρ τηλεθέασης τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Περισσότεροι από 700 εκατ. φίλαθλοι αναμένεται να “καρφωθούν” μπροστά από τους τηλεοράσεις τους. Τους Ολυμπιακού Αγώνες στο Πεκίνο είχαν παρακολουθήσει 600 εκατ. τηλεθεατές, ενώ λίγο μικρότερος ήταν ο αριθμός αυτών που είχαν παρακολουθήσει τον τελικό του Μουντιάλ στην Γερμανία, το 2006.

100% επιτυχία το χταπόδι-μέντιουμ

Το πιο διάσημο χταπόδι του πλανήτη, ο Paul,  έχει προβλέψει νικητή του τελικού την Ισπανία και σύμφωνα με δηλώσεις της εκπαιδεύτριας του δεν έχει πέσει ποτέ έξω σε πρόβλεψη αφού στο EURO 2008, ήταν άλλο χταπόδι. Διαβάστε τις δηλώσεις.