Το ντέρμπι των… απογοητευμένων

Το ντέρμπι των… απογοητευμένων διεξάγεται το βράδυ του Σαββάτου στο Πορτ Ελίζαμπεθ (10/7 21:30) με θέα την τρίτη θέση στον κόσμο.

Η Ουρουγουάη και η Γερμανία έκαναν όνειρα για τη συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό της Κυριακής αλλά μετά τις ήττες τους στα ημιτελικά από την Ολλανδία και την Ισπανία αντίστοιχα, καλούνται πλέον να κυνηγήσουν τη νίκη για να κλείσουν με καλύτερες εντυπώσεις την παρουσία τους στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Και αν δεν υπάρχει και μεγάλο κίνητρο για τις δύο ομάδες, ο Λουίς Σουάρες για τους Νοτιοαμερικανούς τόνισε:«Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Το Παγκόσμιο Κύπελλο συνεχίζεται και αν θέλαμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται από πριν, τώρα θέλουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη τριάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουρουγουάη και η Γερμανία είχαν αναμετρηθεί ξανά στον μικρό τελικό το 1970 στο Μουντιάλ που είχε διεξαχθεί στο Μεξικό. Η Ουρουγουάη είχε ηττηθεί στα ημιτελικά τότε με 3-1 από την μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια, Βραζιλία ενώ η Γερμανία είχε ηττηθεί με 3-4 από την Ιταλία.

Τα «πάντσερ» επικράτησαν τελικά με 1-0 και κατέκτησαν την τρίτη θέση. Παράλληλα όμως η Γερμανία και πριν από τέσσερα χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε διεξαχθεί στην χώρα,αγωνίστηκε ξανά στον μικρό τελικό του Μουντιάλ με αντίπαλο τότε την Πορτογαλία και είχε επικρατήσει με 3-1.Οι Νοτιοαμερικανοί εκτός από το 1970 είχαν αγωνιστεί ξανά σε μικρό τελικό το 1954 και ηττήθηκαν τότε με 3-1 από την Αυστρία.

το αγωνιστικό μέρος, ο Όσκαρ Ταμπάρες για την Ουρουγουάη υπολογίζει και πάλι στους Σουάρες και Λουγκάνο που εξέτισαν τις ποινές τους και έτσι μοναδική απουσία θα είναι ο Λοντέιρο που είναι τραυματίας. Στην αντίπερα όχθη ο Γιόακιμ Λεβ θα έχει ξανά στην διάθεση του τον Μίλερ που εξέτισε την ποινή του. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Μπενίτο Αρτσούντια από το Μεξικό.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Μ. Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουτσίλε, Πέρες, Αρέβαλο, Α. Περέιρα, Φορλάν, Καβάνι, Σουάρες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ(Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Φρίντριχ, Γιάνσεν, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Μίλερ, Ποντόλσκι, Κλόζε