Το «βαθύ λαρύγγι» του Μπαρόζο ήταν γαλάζιο ή πράσινο;

Αυτό τελικά είναι το ερώτημα που διακινείται εδώ και λίγες ώρες στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία… Τι χρώμα είχε το «βαθύ λαρύγγι» που παρακαλούσε τον Μπαρόζο να παρέμβει στα εσωτερικά μας και σε βάρος του Τσίπρα; Ήταν πράσινο ή γαλάζιο;


Όλα άρχισαν μετά την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη ότι…

«εγχώριες δυνάμεις» ουσιαστικά εκλιπαρούσαν τον Μπαρόζο, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να κάνει δηλώσεις κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με την στάση του οδηγεί την χώρα εκτός ευρώ!!! Και επειδή έχει αρχίσει το γαϊτανάκι και τα ερωτηματικά, να σας πούμε εξ αρχής ότι σύμφωνα με απολύτως ακριβείς πληροφορίες, το “βαθύ λαρύγγι» δεν είναι πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Άρα;

Έντονα λοιπόν τίθεται το ερώτημα, ποιο μπορούσε να είναι αυτό θεσμικό και πολιτικό πρόσωπο, που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους προκειμένου να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, και μάλιστα κατέχει υψηλή θέση στο εδώ πολιτικό σύστημα.

Είναι δυνατόν αυτό το θεσμικό πρόσωπο να λειτουργεί ως το “βαθύ λαρύγγι” της Ε.Ε ζητώντας από τον πρόεδρο της, να δημιουργήσει θέμα όταν θα ελάμβανε την επιστολή Τσίπρα με την ακραία διατύπωση περί μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου.

Η κίνηση αυτή, όπως επισημαίνουν οι έγκυρες πηγές μας, θα είχε στόχο να αποκοπεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από κάθε έναρξη συζήτησης με τα ευρωπαϊκά όργανα, καθιστώντας τον αδιάλλακτο στο ελληνικό πολίτικο σκηνικό, με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις σε ενδεχόμενο νέας προεκλογικής περιόδου.

Η καταγγελία Δραγασάκη

«Εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον Μπαρόζο και τον προετοίμαζαν, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να βγει και να κάνει δηλώσεις ότι μετά την επιστολή αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους: «Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή να βγούμε και μονομερώς να πούμε ότι διαγράφουμε το χρέος. Αυτό που θα γίνει είναι μια επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους».

[Το Ποντίκι]