Α.Τσίπρας: Δεν συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ – Συνομιλούμε με την Αριστερά

Δεν θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που χθες ο ελληνικός λαός απέρριψε από την πόρτα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Από την Κουμουνδούρο ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με την ΝΔ. «Οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της Αριστεράς. Έχει υπογράψει το δεύτερο Μνημόνιο και τα μέτρα. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως την ονομάζει ο ίδιος, αφού οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις του στο Μνημόνιο δεν αποτελούν σωτηρία αλλά τραγωδία για τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι θα επιδιώξει την συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, στο προγραμματικό πλαίσιο που είχε θέσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συνεννόησης πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «καλπονοθευτικό» τον εκλογικό νόμο για τον τρόπο με τον οποίο κατανέμει τις έδρες στα κόμματα και απηύθυνε προειδοποίηση σε όλους να σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών. «Σε κάθε περίπτωση απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση σε όλους μέσα και έξω από τη χώρα να σεβαστούν την λαϊκή ετυμηγορία και να μην λάβουν μέτρα μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Και να μην διανοηθούν να δημιουργήσουν κλίμα τεχνητών εκβιασμών. Το προσπάθησαν στο παρελθόν και έπεσε στο κενό» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

real.gr