Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αλλά και πικ νικ, περιηγήσεις κ.ά. θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1 Μαΐου σε διάφορες περιοχές του Νομού Χανίων.

ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ
Πρωτομαγιάτικο πικ νικ στην πλατεία των Περιβολίων διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Πολύπλανο’, ο Αθλητικός Ομιλος και ο Σύλλογος Γονέων Περιβολίων, την ερχόμενη Τρίτη στην κεντρική πλατεία του χωριού, από τις 11 το πρωί.
Θα υπάρχει μουσική, δραστηριότητες για τα παιδιά και βράβευση του καλύτερου στεφανιού. Στον χώρο θα λειτουργεί και αναψυκτήριο.

ΣΤΑ ΜΕΣΚΛΑ
To Τοπικό Συμβούλιο Μεσκλών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσκλών, υπό την αιγίδα του Δήμου Πλατανιά, διοργανώνουν περιηγητική επίσκεψη στη βρύση των Νικολιανών, στα Μεσκλά της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων, στην καρδιά της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά την Τρίτη 1 Μαΐου μετά τις 12μ., για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Σε ένα περιβάλλον μοναδικού φυσικού κάλλους ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί και να απολαύσει τις ομορφιές της περιοχής, να πιει κρυστάλλινο νερό από την πηγή των Νικολιανών, ενώ οι λάτρεις του ποδηλάτου θα ανακαλύψουν υπέροχες διαδρομές.
Το συγκρότημα του Ανδρέα Μανωλαράκη, θα δώσει μια ξεχωριστή νότα σε αυτήν την απόδρασή στη φύση.

ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ
Την Τρίτη 1 Μαΐου στις 11 π.μ .τα μέλη του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου ‘Κύτταρο Χαλέπας’ διοργανώνουν εκδηλώσεις με αφορμή την Πρωτομαγιά στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Κυριακής στη Χαλέπα.
Ζωντανή μουσική από τον Γ. Μελαμπιανάκη και την Αρετούσα αλλά και μουσική από dj θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.
Όπως τονίζεται από τους διοργανωτές, «ο Δήμος Χανίων καθάρισε τον χώρο και εκείνοι φρόντισαν να υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα, ψησταριές και κάρβουνα.
Η κάθε παρέα μπορεί να φέρει το φαγητό της και να το ετοιμάσει δίπλα στο κύμα. Ποτά και αναψυκτικά θα διατίθενται με χαμηλό αντίτιμο για την ενίσχυση του Κυττάρου Χαλέπας.
Μια ευκαιρία να θυμηθούμε την 1η του Μάη των παιδικών μας χρόνων και να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της απλότητας».

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΟΥΡΝΙΩΝ
Γιορτή λουλουδιών
‘Γιορτή των Λουλουδιών’ διοργανώνουν την Κυριακή 29 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο Άλσος της Αγίας Βαρβάρας Μουρνιών ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και η Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσική, χορό και εδέσματα.
Χορεύουν: Παραδοσιακός Σύλλογος «Γηγενής», Λαογραφικός Όμιλος Χανίων, «Κρηταγενής», Παραδοσιακός Σύλλογος «Το μετερίζι», Παραδοσιακή Παρέα Ελ. Βενιζέλου, Σχολή Χορού «Χορότεχνο»
Κρητική μουσική: Κοκολογιαννάκης Γιώργος, Παντελάκης Μιχάλης, Μπερτσουλάκης Γιάννης, Κοκοτσάκης Χρήστος, Μαρινάκης Αντώνης, Γιακουμάκης Γιώργος, Μπαλωμενάκης Αποστόλης.
Dj: Βασίλης Μαυρουδής