«Σφάζονται» στην ποδιά της Μαρίν Λεπέν

Την ώρα που οι ανά τον κόσμο αναλυτές πασχίζουν να προβλέψουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, η Μαρίν Λεπέν δείχνει σίγουρη για το ποιος εκ των δύο υποψηφίων θα επικρατήσει τελικά στην εκλογική μάχη της 6ης Μαΐου.

Σύμφωνα με την ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, η οποία κατάφερε με τις πολιτικές της θέσεις να πείσει 6.248.515 ψηφοφόρους συγκεντρώνοντας το 17,97% των προτιμήσεων των πολιτών, ο Σαρκοζί ήδη «έχει χάσει τις εκλογές», ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει ανοιχτά τους οπαδούς του κόμματός της να μην τον υποστηρίξουν· όπως βέβαια να μην υποστηρίξουν και τον Φρανσουά Ολάντ, καθώς, σύμφωνα με τη Λεπέν, «και οι δύο υποψήφιοι είναι το ίδιο».

Ο πανικός πάντως που προκάλεσε στο στρατόπεδο του Νικολά Σαρκοζί η εκτόξευση της εκλογικής δύναμης της Λεπέν είναι απολύτως δικαιολογημένος, μια και ο Γάλλος πρόεδρος ποντάρει σε μια πιθανή επανεκλογή του μόνο στην περίπτωση που μπορέσει να αποσπάσει τελικά ένα «σοβαρό κομμάτι» των ψηφοφόρων που στον πρώτο γύρο των εκλογών προτίμησαν το Εθνικό Μέτωπο.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γάλλος πρόεδρος κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προεκλογικά προκειμένου να… καλοπιάσει τους λεπενικούς ψηφοφόρους. Και για να τους χτυπήσει στο θυμικό, προχθές μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωσή του στο πλαίσιο ομιλίας του. «Ακουσα το (εκλογικό) μήνυμα της Λεπέν» είπε χαρακτηριστικά και υποσχέθηκε ότι θα είναι αμείλικτος στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει λόγο για μία «Ευρώπη-σουρωτήρι», αλλά και να τονίσει ότι «αν η γηραιά ήπειρος δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα σύνορά της, η Γαλλία θα το πράξει» μόνη της.

δημοκρατία