Γραφείο Πληροφοριών στο αεροδρόμιο Χανίων

Λειτουργεί από την περασμένη Πέμπτη στο κτίριο του Κρατικού Αεροδρομίου Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» το Γραφείο Πληροφοριών των Τουριστών και επισκεπτών του νομού, που λειτουργεί, με πιστώσεις που έδωσε η  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ σε καθημερινή βάση.

Στο  γραφείο εργάζονται τρεις συμβασιούχοι υπάλληλοι, που δίνουν στους ταξιδιώτες με τις αεροπορικές εταιρείες, πλούσιο τουριστικό πληροφοριακό υλικό, και χάρτες του Νομού Χανίων, που έχει εκδώσει η Νομαρχία. Ο Νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης τόνισε σε δηλώσεις του χθες πως «παρότι η αρμοδιότητα ενημέρωσης των τουριστών  ανήκει απ΄ το  νόμο στον ΕΟΤ και στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και πρέπει να κάνει δράσεις, έτσι ώστε να καλύψει τα κενά, που δημιουργούνται από την ανεπάρκεια προσωπικού, που έχει ο ΕΟΤ στο θέμα της ενημέρωσης των τουριστών.

Το Γραφείο Πληροφόρησης, εδώ στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» λειτουργεί μ’ έξοδα και με προσωπικό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σε όλους τους επισκέπτες του Νομού Χανίων. Είναι μία δράση, που την ξεκινήσαμε απ΄ το 2007, συνεχίζει  μ’ επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω ότι στο μέτρο του δυνατού η  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού στην ενημέρωση των τουριστών και των επισκεπτών του Νομού Χανίων. Παράλληλα το συγκεκριμένο Γραφείο παρέχει γενικότερες πληροφορίες και για τον  αερολιμένα, καθώς από πέρυσι υπήρχαν προβλήματα στελέχωσης του αερολιμένα και έτσι καλοπροαίρετο τα παιδιά, που είναι εδώ  πέρα, παρέχουν πληροφορίες και για τις αφίξεις και αναχωρήσεις, που υπάρχουν  στο αεροδρόμιο».

Σύμφωνα με τον κ. Αρχοντάκη, «διανύουμε μία δύσκολη περίοδο. Ο τουρισμός στα Χανιά είναι ο βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας. Φέτος τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν σταθερά σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει βέβαια μία ελαφρά πτώση  στις αφίξεις επιβατών με πτώσεις τσάρτερ – κάτι που ήταν αναμενόμενο -, όμως υπήρξε μία μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση και στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία καταλύματα απ΄ τους επισκέπτες του νομού. Πιστεύω ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα κυλήσει πιο ικανοποιητικά τους επόμενους μήνες. Πάντως προσωπικά  θέλω να πιστεύω και είμαι σίγουρος γι΄ αυτό -ότι το τουριστικό μας προϊόν είναι «πλούσιο» και από τη στιγμή που θα το στηρίξουμε όλοι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, ούτε φέτος, ούτε στο μέλλον».

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής  Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χανίων Γιώργος Μαραθάκης υπογράμμισε απ΄την πλευρά του πως «και φέτος ξεκίνησε την λειτουργία του το Γραφείο Πληροφοριών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, στο αεροδρόμιο Χανίων. Είναι κάτι που χρειάζεται και εύχομαι να λειτουργεί για όλο το χρόνο. Η Νομαρχία το στελέχωσε πάλι και θα λειτουργεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Σ΄ αυτό διανέμεται έντυπο πληροφοριακό υλικό για τα ξενοδοχεία, για τις πτήσεις, για τις τιμές των ταξί, για τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων και για ο,τιδήποτε άλλο, που αφορά το τουριστικό προϊόν του νομού.

[Νέος Κήρυκας]