Φώσκολος – Χαιρέτης, τα πρόσωπα της εκπομπής «Καλημέρα Κρήτη» σήμερα

Ο επίτιμος πρόεδρος του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Αντώνης Φώσκολος

 

Εξόργισε τους Ρεθυμνιώτες ακροατές το άκουσμα ότι έχουν τεράστιο πλούτο στα πόδια τους και παραμένει έως σήμερα ανεκμετάλλευτος έλλειψη πολιτικής βούλησης

Οι καταγγελίες Φώσκολου στιγματίζουν τις περασμένες κυβερνήσεις ως προδοτικές

Ο Επίτιμος πρόεδρος του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητής Αντώνης Φώσκολος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σήμερα στην εκπομπή του δημοσιογράφου Βασίλη Κασιμάτη, ενώ την ίδια ώρα συνέντευξη παραχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» στο Ρέθυμνο, ο μηχανικός κ. Χαράλαμπος Χαιρέτης με θέμα τον απόηχο της επίσκεψης Καμμένου στην Κρήτη.

Ο πολιτικός μηχανικός και πρώην πολεοδόμος κ. Χαιρέτης, το όνομα του οποίου δείχνει να επικρατεί στο Ρεθυμνιώτικο ψηφοδέλτιο του Πάνου Καμμένου, (μαζί με εκείνο τουεπιχειρηματία Κωστή Ποθουλάκη) εμφανίστηκε καταιγιστικός στις τοποθετήσεις του σε όσα αφορούσαν το πολιτικό στίγμα Καμμένου.

Ερωτηθείς ο  ο κος Χαράλαμπος Χαιρέτηςκος Χαιρέτης για την πολιτική εμπλοκή του και την απόφαση να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα στο νομό είπε:
«Δεν έχω μετάσχει έως σήμερα σε κανένα πολιτικό μόρφωμα, ομοίως δεν έχω εισπράξει την οποιαδήποτε αντιμισθία από κανένα κόμμα, αλλά στον αντίποδα ως ενεργόςμηχανικός του δημοσίου και πρώην διευθυντής πολεοδομίας έχω αντιμετωπίσει τα διαχρονικότερα προβλήματα της Ρεθυμνιώτικης κοινωνίας, υπό το πρίσμα των λύσεων και γόνιμων προτάσεων.

Επόμενο λοιπόν ήταν να στρατευτώ με τον Πάνο Καμμένο σήμερα όχι γιατί είμαι πολιτικός αλλά γιατί νοιώθω έφεδρος στρατεύσιμος στο υπερωκεάνιο της «Επανάστασης Καμμένου».

Αναφερθείς στην προεκλογική περιοδεία του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» τις προηγούμενες 3 ημέρες στην Κρήτη ανέφερε ότι: «Η επανάσταση ξεκίνησε από την Κρήτη. Μας τιμά όλους εμάς τους Κρητικούς, το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρός μας επέλεξε την Κρήτη ως πρώτο σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας.
Είμαι έτοιμοι να αντιδράσουμε στο Μνημόνιο, είμαστε οι Έλληνες Αγανακτισμένοι, είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, είμαστε εκείνοι που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του Ελληνικού λαού, κόντρα στους τοκογλύφους δανειστές μας, δικάζοντας τους πρωταίτιους των οικονομικών εγκλημάτων και αφαιρώντας με συνοπτικές και νόμιμες διαδικασίες το μεγαλύτερο μέρος του απεχθούς οικονομικού βάρους, που αδίκως επωμίστηκε ο Ελληνικός λαός
».

Στην συνέχεια, την σκυτάλη πήρε ο γνωστός καθηγητής κ. Φώσκολος τοποθετούμενος στην λύση η οποία ακούσει στο τίτλο «ο ορυκτός πλούτος της Κρήτης αποτελεί την σίγουρη λύση για τα αδιέξοδα της χώρας».

Ο κος καθηγητής πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι : «στα ?πόδια? της Κρήτης βρίσκονται 42 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, ποσότητα ίση με την
διπλή παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας. Αν υπάρξει η πολιτική πρωτοβουλία και ΜΟΝΟ, η οποία έως σήμερα μεθοδευμένα και προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, απαξίωνε το γεγονός της ύπαρξης των ενεργειακών πηγών της Κρήτης, τότε σας δεσμεύομαι ότι σε 48 μήνες η χώρα θα βρίσκεται στην πιο ανθηρή οικονομική της κατάσταση των τελευταίων πολλών δεκαετιών!
Είμαστε εμείς σε θέση να δανείζουμε και όχι να δανειζόμαστε τοκογλυφικά από εκείνους που αποδεδειγμένα έβλαψαν την χώρα
».

Ο κος Φώσκολος έπειτα από την αναπάντεχη χθεσινή παρουσία του στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης όπου φιλοξενήθηκε ο Πάνος Καμμένος και η αντιπροσωπεία του, δήλωσε στήριξη στο κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να παραχωρήσει τις τεράστιες γνώσεις του στον κ. Καμμένο και τους συμβούλους του, με στόχο να βοηθήσει καλύτερα το έργο της ανάπτυξης και της απεμπλοκής του απεχθούς χρέους, που και ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξ.Ελλήνων αναφέρει στο πολιτικό του πρόγραμμα.

http://www.agorapress.gr