Μας «μαλώνει» και από πάνω η Siemens!

Kοίτα ποιός μιλάει… Ξεχνώντας ότι σε μια πράξη μίζας οι ένοχοι είναι δύο – και ο ποιό ισχυρός ο μεγαλύτερος!- ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Ζήμενς  κάνει …συστάσεις  στην Ελλάδα γενικώς  και … αφ’ υψηλού.

Ο κ. Πέτερ Σόλμσεν αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρχει στην Ελλάδα κράτος δικαίου «με καθαρούς διαγωνισμούς, καθαρές αναθέσεις, συμβόλαια που τηρούνται, φόρους που πληρώνονται», ώστε, όπως λέει, να καλλιεργηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την πραγματοποίηση επενδύσεων.Μάλιστα το »πρόστιμο » των 90 εκατ. ευρώπου του επεβλήθει από την κυβέρνηση στο πλαίσιο συμφωνίας   για την …εισαγωγή διαφθοράς που έκανε στην Ελλάδα, το εμφανίζει λίγο πολυ  ως …χορηγία  για τη δημιουργία …δομών στην Ελλάδα. Μάλιστα  μιλά για  «υπερβολικές απαιτήσεις ορισμένων Eλλήνων πολιτικών» για την αποζημίωση που έπρεπε να δώσει η Ζήμενς, οι οποίες, λέει,  ήταν «εντελώς εκτός πραγματικότητας»,  και αποδίδει  σε αυτό την καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική πλευρά.

Δηλώνει πάντως πεπεισμένος ότι η εμπειρία της εταιρείας του στον αγώνα κατά της διαφθοράς μπορεί να αξιοποιηθεί και σε αυτήν την περίπτωση. «Εάν συμφωνήσουμε ότι θα τηρήσουμε κοινούς κανόνες επιχειρηματικής δράσης, δεν θα σημειωθούν κρούσματα λαδώματος. Τέτοια «καρτέλ του καλού» θέλουμε να δημιουργήσουμε και στην Ελλάδα», λέει ο κ. Σόλμσεν και προσθέτει ότι η εταιρία του  επιδιώκει μόνο καθαρές δουλειές… Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Siemens,  σε ό,τι αφορά τις πιθανές επενδύσεις της εταιρείας του, μιλά για αιολική και ηλιακή ενέργεια, την χρηματοδότηση των οποίων θα μπορούσε να αναλάβει η τράπεζα της ίδιας της Siemens.

Τη λέξη αυτοκριτική  και συγνώμη την ξέχασε ο κ.Πέτερ Σόλμσεν…