Κατασχεμένα τσιγάρα διακινούσαν τελωνειακοί, με τζίρους εκατομμυρίων…

Λαθραία τσιγάρα που είχε κατάσχει το ΣΔΟΕ, διοχέτευαν στην αγορά τρεις υπάλληλοι του Τελωνείου Ελευσίνας. Έβγαλαν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήταν ιδιαίτερα οργανωμένοι, καθώς συνέτασσαν ψευδή πρωτόκολλα καταστροφής.

Για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται τρεις υπάλληλοι του Τελωνείου Ελευσίνας. Διοχέτευαν στην αγορά λαθραία τσιγάρα που είχε  κατάσχει το ΣΔΟΕ, αντί να τα καταστρέφουν ως όφειλαν.

Υπολογίζεται ότι ιδιοποιήθηκαν 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Προκειμένου να μην εντοπίζονται συνέτασσαν ψευδή πρωτόκολλα καταστροφής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων δικογραφία για υπεξαίρεση και ψευδή βεβαίωση – νόθευση κατά συναυτουργία. Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε στα τέλη του 2009.

Προέκυψε ότι το Νοέμβριο του 2009 ο ένας από τους κατηγορουμένους είχε παραλάβει από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ 860.390 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους  συντάχθηκε πρωτόκολλο καταστροφής από Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν οι τρεις κατηγορούμενοι τελωνειακοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν καταστράφηκε παρά ελάχιστη ποσότητα τσιγάρων από τη συγκεκριμένη παρτίδα. Οι φόροι που αναλογούν στα 860.390 πακέτα τσιγάρα και εισέπραξαν οι τρεις κατηγορούμενοι αντί του Ελληνικού Δημοσίου ανέρχονται σε 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Η σχετική δικογραφία υπεβλήθη πριν μερικά εικοσιτετράωρα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

News247